Varga Mihály: Ez az év elment

Startlap - Startlap
A pénzügyminiszter értékelte a magyar gazdaság kilátásait, és gyakorlatilag semmi jót nem ígért. Reggeli hírösszefoglaló.

A hitelmoratórium csak tűzoltásra elég, Varga Mihály szerint ez az év “elment”

A hitelmoratórium rövid távon segíthet a cégek és háztartások számára, a bankok pedig akár jól is járhatnak vele. De a járadékok elengedésnél drasztikusabb költségvetési lépésekre lesz szükség. A miniszterelnök szerdán bejelentett intézkedéseiről banki elemzőket, alapkezelőket kérdeztek. A véleményüket ebben a cikkben olvashatod.

Varga Mihály az ATV Egyenes Beszéd műsorában ismertette egy német bank elemzését, és értékelte a magyar gazdaság jövőjét. A pénzügyminiszter gyakorlatilag semmi jót nem ígért. Részletek itt.

Újabb 12 személynél mutattak ki fertőzést, levélben kértek segítséget a mentősök Orbántól, súlyos gondok vannak a házi gyermekorvosi ellátással

Tovább nőtt a magyarországi fertőzöttek száma. A megbetegedésekről itt ismertetik a legfrissebb kormányzati adatokat.

Miután az érintettek 40 százaléka kiszállt a napi rendelésből, vannak területek, ahol teljesen megszűnt a gyermekorvosi ellátás – erről Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke nyilatkozott az ATV Start című műsorában. Póta beszámolóját ide kattintva olvashatod, illetve nézheted meg videón.

Nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. A Facebookon nyilvánosságra hozott dokumentum szövegét ebben a cikkben nézheted meg.

A járványbűnözés megjelenésére figyelmeztet a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács

Egészséges gyanakvásra és észszerű óvatosságra szólították fel a lakosságot, mivel máris megjelentek a járványügyi helyzettel visszaélő csalók. Miként próbálják kihasználni a koronavírust a bűnözők, és hogyan védekezhetünk ellenük? Innen kiderül.

Feldolgozni is alig tudja a külföldön rekedt magyarok segélykéréseit a külügy

Egyelőre homály fedi, hogy pontosan hány embert kellene hazahozni, a külügy azonban megoldást ígér. A helyzetről Magyar Levente külügyminiszter-helyettes, Menczer Tamás, a külügy államtitkára és néhány érintett tájékoztat ebben a cikkben.

Kínai kutatók: a gyerekek közül a kisbabáknál okozza a legsúlyosabb szövődményeket a koronavírus

Fotó: Ramin Talaie/Corbis via Getty Images

Egy több mint 2000, fiatal koronavírusost tartalmazó minta alapján aggasztó megállapításokat tettek az orvosok a gyermekekre nézve. A kutatás eredményeit ebből a cikkből ismerheted meg.

A kormány már dolgozik az érettségi lebonyolításán

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár jelezte, hogy változhat az érettségi menete az idén. Részletek itt.

Szombattól bezár az IKEA, vasárnaptól leállnak Mészáros Lőrinc szállodái

A koronavírus-járvány terjedésének minimalizálása érdekében a lapra szerelt mennyország is a boltbezárások mellett döntött, illetve más lépéseket is tesznek. De ez nem jelenti azt, hogy ezentúl nem vásárolhatsz az IKEA-ban. A témáról bővebben itt írunk.

A vírus miatt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels vasárnaptól szünetelteti a vendégek fogadását. Részletek itt.

A kínai rendőrség bocsánatot kért az orvos családjától, aki figyelmeztetett a koronavírusra, de elhallgattatták

Li Venliang a Vuhani Központi Kórház szemésze volt, és már decemberben megpróbálta figyelmeztetni a kollégáit, hogy megjelent egy újfajta vírus. Az orvos azóta meghalt, most viszont a kínai rendőrség egy roppant szokatlan lépésre szánta el magát. Részletek itt.

Felekasztották azt a négy férfit, akik megerőszakoltak majd kidobtak a buszból egy újdelhi diáklányt

Fotó: Waseem Andrabi/Hindustan Times via Getty Images

Hét évvel a brutális bűntény után kivégezték a 23 éves orvostanhallgató támadóit. Az esetről és az ítéletről itt írnak.

Zivatarok és havazás jöhet

Szombaton észak felől markáns hidegfront éri el hazánkat. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Orosz gáz: a szlovákok öles léptekkel függetlenednek Moszkvától

képcím

Tiborcz István interjúban mondta el, miért költöznek haza...

képcím

Már jóval félmillió felett jár a havi bruttó átlagfizetés