Kiemelt Hírek 2018. július 26.

Válságstáb, bűzcsapda, szagnapló - így próbálják kideríteni Hatvanban, mitől bűzlik hónapok óta az egész város

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 26.
'Az ablakokat sem lehet kinyitni, annyira büdös van.'

Hónapok óta elviselhetetlen bűz keseríti Hatvan lakóinak életét, de még mindig az orrfacsaró szag áll nyerésre – írja a hvg.hu. A hatóságok hiába vizsgálódnak, a bűzforrásként gyanúsított cég tagadja a vádakat.

 

Az ablakokat sem lehet kinyitni, annyira büdös van

– foglalta össze a helyzetet a múlt hónap elején egy helyi lakos.

A város szerdán válságstábot tartott, ahol kiderült: a hatóságként eljáró járási hivatal többször is intézkedésre szólította fel a bűz forrásával gyanúsított Hunviron Kft.-t, ám a határozatok ellen a Mátravidéki Erőmű pernyehányóján ­rekultivációt végző cég minden esetben fellebbezett.

Az önkormányzat, a lakosok képviselőjeként nyomozásba kezdett: bűzcsapdákat helyzetek el a városban, valamint a lap korábbi cikke szerint szagnaplót is vezetnek. A polgármester nagyon eltökélt, ha rövid időn belül nem találják meg a “tettest”, akkor a kormány elé viszi az ügyet.

A járási hivatal képviselője a szerdai tanácskozáson elmondta: az, hogy a bűz melyik cégtől származik, csak a teljes körű vizsgálat és a bizonyításról szóló hatósági döntés után jelenthető ki, utána azonban adott esetben korlátozhatják, valamint fel is függeszthetik a levegőt szennyező cég működését.

Keresés az oldalon