Kiemelt Hírek 2018. április 13.

Válaszlevél az országot elhagyni akaró 22 éves lánynak - Szerinte itthon nem lehet megélni óvónőként

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 13.
Durva támadások érték Mészáros Lucát az utóbbi napokban.

Megrázó vallomást olvashattak hétfőn a Facebook felhasználói egy 22 éves magyar nőtől, aki leírta, hogyan érzi magát a választás másnapján.

Az azóta törölt, majd újra kiposztolt bejegyzésében többek között arról ír, hogy külföldre kell mennie, mert Magyarországon nem lehet megélni óvónőként.

Mészáros Lucát meghívták a Hír TV Egyenesen című műsorába is, ahol arról beszélt, hogy a bejegyzés megjelenése óta durva támadások érték, illetve feltörték Facebook-fiókját is. A lány elmondta, az írásának nem volt pártpolitikai háttere, de elszomorította a választás eredménye, hogy „marad a kilátástalanság”.

A bejegyzés bejárta a magyar sajtót, több tízezren osztották meg, és hatalmas mennyiségű hozzászólást generált. Sokan egyetértettek Lucával, de születtek kritikus vélemények is.

Úgy gondoljuk, az utóbbiak bemutatása is kötelességünk, ezért közreadjuk az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó ellenposzt szövegét is. Csernik Pál Szende a következő sorokkal indítja bejegyzését:

Én 22 évesen szültem az első gyermekemet s aztán két év múlva a másodikat, albérletben laktunk s 22 alkalommal költöztünk albérletből albérletbe s volt hogy, egyszer amikor erősen kemény volt a költözés, egyik napról a másikra tettek ki egy albérletből s egy nyarat úgy töltöttünk, hogy waldorf óvodában laktunk, 7 éves volt a lányom s a fiam 5, elváltam s aztán sikerült egyedül megteremtsem az albérletre valót s az élni valóra, jártam kerámiázni, takarítani, öreg nénikre vigyáztam, bébiszitterkedtem s kalapoztam a meséimmel a Margit szigeten stb stb…és nem haragudtam senkire, sem egy pártra sem az életre sem senkire.

A teljes szöveg alább olvasható:

 

Címlapkép: HírTV

Keresés az oldalon