Újabb drágulás jön a postákon – emelik  a levél- és csomagfeladás árát is

Szerdától több szolgáltatásért is többet kell fizetnünk.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-13 19:02

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A legutóbbi, év eleji áremelést követően május 16-án ismét drágulnak a postai szolgáltatások – írja Azénpénzem.hu. Többe kerül majd a normáltól eltérő súlyú, azaz a 100 g-ot elérő vagy azt meghaladó közönséges és elsőbbségi levelet feladni. Az árváltozás érinti még az ajánlott és a tértivevényes levelet, jövő szerdától az ajánlott levél feladása 320 forintba kerül majd, a tértivevény többletszolgáltatás pedig 220 forint lesz.

A lakossági körben leginkább használt nem könyvelt (közönséges) 30 és 50 g-os levél ára nem változik, ahogy az elsőbbségi 30 és 50 g-os leveleké sem, valamint változatlan áron érhető el a levelezőlap és képeslap. Emellett a hivatalos irat feladási ára sem változik, marad 370 forint.

A belföldi csomagszolgáltatások esetében jövő szerdától az egyetemes szolgáltatás alapján biztosított MPL Postacsomag ára a leggyakoribb, 2 kilogramm alatti súlykategóriában 20 forinttal lesz több, az MPL Üzleti Csomagért pedig – szintén 2 kilogrammig – 50 forinttal kell majd többet fizetni. A csomagautomatáknál csomagmérettől és súlytól függetlenül egységesen 889 forint marad az ár.

A Magyar Posta módosítja nemzetközi csomagküldési árait is. Az Európai Uniós országokba küldött, 10 kg alatti EUROPA+ küldemények díja is emelkedik, de néhány ország esetén (például Románia és Franciaország) 20-35 százalékkal kevesebbet kell majd fizetni. Változás az is, hogy az összes szomszédos uniós ország a legolcsóbb zónába kerül.

 

Címkék:

Magyar Posta

Mai nap hírei

Példátlan vaddisznóirtás indul a sertéspestis miatt

agraragazat.hu3 órája

Ne is álmondjunk utazásról, ha májusig nem kapjuk meg a koronavírus-vakcinát

bitcoinbazis.hu6 órája

Top 12 – Ételek, amelyek gyorsítják az öregedést

napidoktor.hu7 órája

Nagyon elvesztette a Fidesz Ferencvárost

168ora.hu7 órája

Érdekes infó a Windows 10 következő változatáról

itbusiness.hu9 órája

Nagy az érdeklődés az Iszomm iránt Szanyi Tiborék szerint

demokrata.hu11 órája

25%-kal drágábbak lettek a használt autók

autonavigator.hu12 órája

Nyugdíj kisokos 2021 - Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj

ado1szazalek.com15 órája