Újabb botrány a Ryanairnél: durván alázta utastársát egy férfi

Az idén ez már a sokadik eset a légitársaságnál.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-24 18:37

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba (csak illusztráció)

Leszólta, sőt rasszista megjegyzéseket tett egy utas a mellette ülő jamaikai származású angol nőre. Az asszony lánya a személyzeten is kiakadt.

A pénteki Barcelona-London járatán történtek miatt az angol rendőrség a spanyol hatóságokkal közös nyomozásba kezdett. Az esetről egy utas készített videót, melyen jól látható, hogy egy fehér férfi, a mellette helyet foglaló fekete nőt származása miatt sértegetett, majd azt követelte, hogy az asszony üljön el mellőle – írja az Index.

A 77 éves jamaikai származású angol nőt „rusnya fekete rohadéknak” titulálta, majd azt üvöltötte, hogy „ne beszélj hozzám idegen nyelven, hülye, ronda tehén”, mikor az asszony jamaicai akcentussal szólt hozzá angolul.

Ryanair under fire over racist incident on flight

RACIST RANT: A passenger was caught on camera refusing to sit next to a black woman on a Ryanair flight from Barcelona to London, hurling insults at her as other passengers attempted to stop him. Airline staff eventually moved the woman to another seat as several onboard called for the man’s removal. https://abcn.ws/2CXysaC

Közzétette: ABC News – 2018. október 21., vasárnap

A férfinél ott pattant el a cérna, hogy utastársa ízületi problémái miatt csak lassan tudta őt beengedni az ablak melletti helyére. 

A személyzet eleinte nem nagyon akart reagálni a dühös utazó megnyilvánulásaira, így legelőször a férfi mögött ülő utas szólt rá, hogy állítsa le magát. Csak ezután kérte meg az egyik légiutas-kísérő, hogy nyugodjon meg. Mindeközben már sokan azt követelték, hogy szállítsák le, az amúgy a reptéren álló repülőgépről a férfit.

A nő lánya szerint a személyzet végig tagadta, hogy hallották volna a rasszista megjegyzéseket, és végül azt tanácsolták neki, hogy keresse majd az ügyfélszolgálatot.

Mai nap hírei

Vak volt ezidáig? Harry herceg állítja, Meghan a mély tudatlanságból rángatta ki őt

joy.hu4 órája

A Barcelona búcsúzó elnöke ledobta az atombombát az európai focira

eurosport.hosszabbitas.hu14 órája

Távozik a hasznaltauto.hu és a jofogas.hu marketingigazgatója

behaviour.hu16 órája

Erdoğan nem tűri tovább a Charlie Hebdo sértéseit

demokrata.hu16 órája

Átalakul és új feladatokat is kap a NAV

haszon.hu18 órája

Nem egyszeri segély volt az 50 forint, amit a nyugdíjas nő kapott – reagált a Magyar Államkincstár

szeretlekmagyarorszag.hu19 órája

Mindig van lejjebb: a volt Fidelitas-elnök megütött egy nőt, de most tagadja

berettyo.ezalenyeg.hu19 órája

Ritka halfaj akadt horogra – volt nagy öröm

agroinform.hu19 órája