Újabb botrány a Ryanairnél: durván alázta utastársát egy férfi

Startlap - Startlap
Az idén ez már a sokadik eset a légitársaságnál.

Leszólta, sőt rasszista megjegyzéseket tett egy utas a mellette ülő jamaikai származású angol nőre. Az asszony lánya a személyzeten is kiakadt.

A pénteki Barcelona-London járatán történtek miatt az angol rendőrség a spanyol hatóságokkal közös nyomozásba kezdett. Az esetről egy utas készített videót, melyen jól látható, hogy egy fehér férfi, a mellette helyet foglaló fekete nőt származása miatt sértegetett, majd azt követelte, hogy az asszony üljön el mellőle – írja az Index.

A 77 éves jamaikai származású angol nőt „rusnya fekete rohadéknak” titulálta, majd azt üvöltötte, hogy „ne beszélj hozzám idegen nyelven, hülye, ronda tehén”, mikor az asszony jamaicai akcentussal szólt hozzá angolul.

Ryanair under fire over racist incident on flight

RACIST RANT: A passenger was caught on camera refusing to sit next to a black woman on a Ryanair flight from Barcelona to London, hurling insults at her as other passengers attempted to stop him. Airline staff eventually moved the woman to another seat as several onboard called for the man’s removal. https://abcn.ws/2CXysaC

Közzétette: ABC News – 2018. október 21., vasárnap

A férfinél ott pattant el a cérna, hogy utastársa ízületi problémái miatt csak lassan tudta őt beengedni az ablak melletti helyére. 

A személyzet eleinte nem nagyon akart reagálni a dühös utazó megnyilvánulásaira, így legelőször a férfi mögött ülő utas szólt rá, hogy állítsa le magát. Csak ezután kérte meg az egyik légiutas-kísérő, hogy nyugodjon meg. Mindeközben már sokan azt követelték, hogy szállítsák le, az amúgy a reptéren álló repülőgépről a férfit.

A nő lánya szerint a személyzet végig tagadta, hogy hallották volna a rasszista megjegyzéseket, és végül azt tanácsolták neki, hogy keresse majd az ügyfélszolgálatot.

Ez is érdekelhet

képcím

Először számolt be a köztévé az előválasztásról - Rotyis...

képcím

"Olyan országban térdelgessenek, ahol erre igény van" - Schmidt...

képcím

„Ez nem büntetés, ez színlelés” – kiakadtak az angolok a...