Új műfüves edzőpályáját kapott a debreceni fociakadémia - 906 millióba került

Céljuk, hogy a Loki 'valamikor az európai futball élmezőnyéhez tartozzon'. 

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-30 09:40

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Átadták a Debreceni Labdarúgó Akadémia új fedett, műfüves edzőpályáját.

Debrecen a magyar labdarúgás egyik fellegvára, ahol a szakemberek hosszú idő óta minőségi, értékteremtő munkát végeznek

– mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a pénteki átadó ünnepségen.

Példaként említette, hogy az NB I-ben szereplő DVSC-ben egyre több saját nevelésű játékos kap helyet. Hozzátette: a kormány a tao-támogatást többek között a labdarúgó-akadémiák létesítményfejlesztései miatt tartja kiemelten fontosnak.    

Papp László polgármester elmondta, Debrecenben az egyik legfontosabb sportág a labdarúgás. A DVSC több mint egy évszázados múltja szorosan összefonódik a város mindennapjaival. Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt évek beruházásinak köszönhetően a DVSC a legjobb infrastruktúrával rendelkező magyarországi klub lett.

2013-ban adták át az akadémiát nyolc füves nagypályával és további kisebb műfüves pályákkal, majd 2014-ben már az új Nagyerdei Stadion is elkészült. Az akadémia területén a következő években bentlakásos kollégium építését tervezik, amellyel lehetővé válik majd, hogy ne csak a város közvetlen agglomerációjából, hanem az egész régióból Debrecenbe tudják vonzani a tehetségeket.

 

A polgármester szerint a fejlesztésekkel az a céljuk, hogy a Loki “valamikor az európai futball élmezőnyéhez tartozzon”.      

Herczeg András, a DLA szakmai igazgatója kiemelte: a fedett edzőpálya megépítésével új lehetőségek nyíltak a labdarúgók felkészítésében, hiszen az év 365 napján, bármilyen időjárási körülmények között tudnak edzeni. A debreceni akadémia a legszínvonalasabb edzőközpontokkal is felveszi a versenyt, nemcsak hazai, hanem európai összehasonlításban is. A komplexumban átadott új csarnokkal minden feltétel biztosított ahhoz, hogy minél több helyi kötődésű fiatalt adjanak a DVSC felnőtt csapatának, illetve a magyar labdarúgásnak.

A 4300 négyzetméter alapterületű, 75-ször 76 méteres csarnok 906 millió forintba került. A fejlesztéshez a Magyar Labdarúgó Szövetség a látvány-csapatsportok támogatásából 629 millió forintot biztosított, a debreceni önkormányzat 255 millióval támogatta a beruházást, a DLA pedig 22 millió forinttal járult hozzá a költségekhez.

 

 

Forrás: MTI

Mai nap hírei

Rekord mennyiségű hó Kanadában

koponyeg.hu4 órája

Mit ér egy néhány hónapos programozóképzés? Havi félmilliót

behaviour.hu5 órája

Mi lenne, ha az egyik diplomádat becserélnéd egy kis intelligenciára?

she.life.hu7 órája

Kate Moss annyira szép a Vogue legújabb címlapján, hogy szavakat sem találunk

joy.hu8 órája

Szájer-ügy: megtiltották a kormányzat tagjainak, hogy nyilatkozzanak

168ora.hu17 órája

Micsoda? Gyomirtás propán lánggal?

agroinform.hu17 órája

Bőr hátlappal és 12 GB RAM-mal érkezett a ZTE Axon 20 5G Extreme Edition

gsmring.hu18 órája

Felsővezetői bejelentés a Magyar Telekomnál

itbusiness.hu18 órája