Kiemelt Hírek 2019. február 27.

Tűz ütött ki az egyiptomi főváros főpályaudvarán, egyelőre húsz halottról és negyven sebesültről lehet tudni

Startlap Kiemelt Hírek 2019. február 27.
Felrobbant egy vonat üzemanyagtartálya.

Tűz ütött ki szerdán az egyiptomi főváros, Kairó főpályaudvarán, legalább húsz ember meghalt, és negyvenen megsérültek – írja az MTI.

Korábban tíz halottról szóltak a jelentések

Egy szemtanú beszámolója szerint hatalmas robbanás hallatszott, amikor egy vonat nekihajtott a vágány végén lévő ütközőbaknak. A szemtanú elszenesedett holttesteket látott mindenhol. Mint elmondta, a peronon állt, és saját szemével látta, hogy egy szerelvény nagy sebességgel belefutott az ütközőbakba. Az emberek menekülni kezdtek, és sokan amiatt haltak meg, hogy felrobbant a mozdony üzemanyagtartálya.

 A helyszínen sűrű, fekete füst gomolygott az ég felé

Mohammed Szaid, a kairói vasúti kórház igazgatója azt mondta, várhatóan növekedni fog a halálos áldozatok száma. Az al-Áhrám című helyi napilap azt írta, hogy a vonat balesetet szenvedett, és emiatt robbant fel az üzemanyagtartálya, ezt követően tűz keletkezett a pályaudvaron. Az újság szerint a tragédia részleteit még nem erősítették meg hivatalosan. 

Jelentős közlekedési csomópont

A II. Ramszesz fáraóról elnevezett pályaudvar a megapolisz belvárosában található. A vasútállomás jelentős közlekedési csomópont, két metróvonal és több buszjárat is érinti.

Keresés az oldalon