Tudod, mikor nyílik a nádképű siska? Jó-jó, de hány órakor?!

Kiakadtak a szülők, hogy miből írnak dolgozatot a negyedikesek.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-05 11:55

Fotó: Facebook

A Szülők az európai gyermekkorért Facebook-oldalon osztották meg a negyedikes természetismeret könyv egyik oldalát, melyen a különféle növények nyílási ideje szerepel. Ebből ír dolgozatot a posztíró egy ismerőse gyermekének osztálya.

Tulajdonképpen hasznos infó az, hogy melyik hónapban nyílik a tulipán vagy melyik hónapban terem a cseresznye, vagy mikor szedhető a krumpli.

Ám itt ennél némileg részletesebb információk is szerepelnek, ugyanis megtudhatjuk belőle, hogy hány órakor(!) nyílik például a rozsnokfű, a homoki hajperje vagy éppen a nádképű siska.

Bizony: ezt kell bemagolni a diákoknak, ami valljuk be, felnőttként is komoly feladat, pláne, hogy nem is feltétlenül tudja mindenki, hogy konkrétan milyen növényekről van szó.

 

Kétgyerekes barátném engedélyével osztom meg a mellékelt képet. Negyedikes gyermeke az eheti második (!)…

Közzétette: Szülők az európai gyermekkorért – 2018. október 3., szerda

 

 

Kétgyerekes barátném engedélyével osztom meg a mellékelt képet. Negyedikes gyermeke az eheti második (!) természetismeret dolgozatot ebből fogja írni, így ma délután 5 után, 8 órányi iskolát követően ezt fogják magolni. Nem az érdekel, milyen szerző az, aki beletesz egy ilyet a negyedikes könyvbe (természetismeret, OFI kísérleti tankönyv), fizetnek neki, a többi nem érdekli. De miféle tanár kéri ezt számon????

Ezzel szemben itt egy idézet a hatályos alsó tagozatos kerettanterv bevezetőjéből: A tanítási tartalmak feldolgozásának folyamatában – élményszerű tanulással, problémahelyzetekből kiinduló izgalmas tevékenységekkel, kreativitást ösztönző feladatokkal – fejleszti az alapvető képességeket és alapkészségeket, közvetíti az elemi ismereteket, szokásokat alakít ki

– olvasható a posztban.

A kommentelők finoman szólva nem értettek egyet ezzel a számonkéréssel:

„Nem normális az a tanár, aki ezt számonkéri!!! Azt sem tudják, melyik micsoda! Még a saját napirendjüket sem tudják így beosztva!!”

„Hogy minek kell ezt tudni? A válasz egyszerű. Amíg ezt tanulja, addig nem tanul idegen nyelvet, informatikát, matematikát. Nem tanul meg gondolkodni, viszont elmegy a kedve a kreativitástól és egész életében azt fogja csinálni, amit fentről mondanak. Ennyi.”

„Gyenge! Latin megnevezés nincs? Mekkora lenne már, ha az lenne a kérdés, hogy mikor nyílik a Mirabilis jalapa vagy a Calamagrostis Epigeios?”

Címkék:

oktatás tananyag

Mai nap hírei

Már nem titok, miért hagyta ott Harry és Meghan egykori házát Eugénia hercegnő

joy.hu15 órája

Vihart kavart a sanghaji infektológus vakcinaposztja

tozsdeforum.hu16 órája

Dr. Gődény: lehet, hogy nem is Müller Cecíliát oltották be?

propeller.hu16 órája

„Más elengedett kézzel biciklizik – én betét nélkül menstruálok!”

wmn.hu16 órája

10 ruhadarab, ami régen menő volt, ma pedig csak röhögünk rajtuk

unilife.hu17 órája

Mától csak előzetes regisztrációval lehet belépni Ausztriába

szimpatika.hu19 órája

Autóvásárlási roham jöhet 2021-ben?

autopro.hu19 órája

Ritkán látott ragadozó bukkant fel a Mecsek erdejében

travelo.hu19 órája