Több utcát lezárnak, és a menetrendek is változnak október 23-án

Startlap - Startlap
A legtöbb utcát a hetedik kerületben zárják le, de a Kossutth térnél is Budán is várhatók változások.

Október 22-én és 23-án Budapest több pontján kell lezárásokra, korlátozásokra számítani, ami miatt a közösségi közlekedés menetrendje is változik – számolt be az MTI a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye alapján.

A VII. kerületben jön a legtöbb lezárás

Szombat este lezárják a forgalom elől az Andrássy út szervizútját a Vörösmarty utca és az Eötvös utca között, valamint a Csengery utcát az Aradi utca és az Andrássy út között.

Hétfő estétől szerda reggelig az Andrássy út Oktogon és Kodály körönd közötti szakaszán, továbbá az Eötvös utca, a Csengery utca, a Vörösmarty utca, az Izabella utca, a Rózsa utca és a Szív utca egy-egy szakaszán sem lehet közlekedni. Az Andrássy út harmadik, Kodály körönd és Hősök tere közé eső szakaszát kedden 13 órától zárják le, és este 8 óráig nem nyitják meg az autósforgalom előtt.

Budán is lezárnak több területet: hétfő reggeltől kora estig a Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér közötti szakaszát, este 6 órától éjfélig pedig a Ben József tér is lezárás alá kerül.

Fontos villamos- és buszjáratok menetrendje módosul

A 19-es és a 41-es villamos, 7-es és 133E buszcsalád, a 11-es és 105-ös busz 22-én délután módosított útvonalon közlekedik, a 47-es és a 49-es, valamint az 56A villamos, a 39-es és 105-ös busz pedig rövidített útvonalon szállítja majd az utasokat.

A kisföldalatti Vörösmarty utcai megállóját lezárhatják október 23-án 13 és 17 óra között, így a szerelvények megállás nélkül haladhatnak át az állomáson, illetve délelőtt biztonsági okokból a 2-es metró Kossuth téri megállóját is lezárhatják.

A 2-es villamos a Közvágóhídtól csak a Kossuth térig jár majd, és a 15-ös, a 115-ös, valamint a 105-ös busz módosított útvonalon közlekedik. A 76-os trolibusz délután két szakaszra osztva jár, a 73-as troli pedig ugyanebben az időben egyáltalán nem közlekedik.

Ez is érdekelhet

képcím

Teljesen elbonthatja a népligeti felüljárót a főváros?

képcím

Az EP bizottsága szerint akkora a korrupció Magyarországon, hogy...

képcím

Kettős nyugdíjveszedelem fenyegeti jövőre a katásokat