Kiemelt Hírek 2018. július 04.

Több termék megszűnését jelentette be a Lidl - nagyot néznek majd a vásárlók

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 04.
Már augusztustól érezhető lesz a hatása.

A Lidl 2019 év végéig megszünteti az áruházaiban kapható egyszer használatos műanyag termékek forgalmazását – írja a napi.hu.

A döntésnek köszönhetően első lépésben a Lidl Magyarország 169 áruházából olyan termékek tűnnek majd el végleg, mint a szívószálak, az eldobható műanyag poharak, műanyag tányérok és evőeszközök, valamint a műanyag fültisztító pálcikák.

Második lépésben a Lidl arra törekszik, hogy az azonnal fogyasztható, azaz “ready to eat” és üdítőital termékek mellől folyamatosan kivonja az értékesítésből a hozzácsomagolt műanyag evőeszközöket és szívószálakat.

A cég tervei szerint 2019. végéig minden raktárkészletét értékesíti, majd fokozatosan átáll a környezetkímélőbb alternatívákra.

A vásárlók először idén augusztusban szembesülhetnek az átállás következményeivel: ekkortól ugyanis a megújult csomagolásnak köszönhetően a Lidl sajátmárkás energiaitalok papírtálcáiról eltűnik a műanyag. Magyarországon pedig évente közel öt tonnával kevesebb fóliát kell majd csomagolásra felhasználni.

Keresés az oldalon