Kiemelt Hírek 2017. november 03.

Tina Turner életéről készült musical

Startlap Kiemelt Hírek 2017. november 03.
Tavasszal mutatják be Londonban.

Tina Turner 1939-ben, a Tenessee állambeli Nutbush-ban született. Eredeti nevén Anna Mae Bullock-ként anyakönyvezték, művésznevét első férjétől, Ike Turnertől kapta. Amíg szülővárosából indulva a rock királynője lett, hosszú utat tett meg. Nem csak megszegett minden szabályt, de át is írta őket. Pályafutása alatt több mint 180 millió albumot adott el világszerte, 11 Grammy-díjjal jutalmazták. A Rolling Stone Magazin beválogatta minden idők 100 legmeghatározóbb énekese közé.

Nem csoda tehát, hogy életéről musical készült, melyben soha el nem mondott történet megeleveníti, hogy szállt szembe Tina Turner az életkorbeli, nembéli és etnikai korlátokkal. A dababot Katori Hall forgatókönyvíró készítette elő. Megrendezésére a Mamma Mia és a Vaslady című filmeket jegyző, nemzetközileg elismert Phyllida Lloyd-ot kérték fel. A koreográfus Anthony van Laast volt.

A premier tervezett időpontja 2018 márciusa, helyszínként a londoni Aldwych Theatre-t választották:

“London sokat jelent nekem, a város nagy hatással volt a zenémre és a sorsomra is. Izgalmas és fontos fejezete életemnek, hogy ebben a városban mesélhetem el a történetemet.”- mondta az énekesnő.

Címlapkép forrása: NLC

Keresés az oldalon