Társasház lett négy angyalföldi iskolából

Így cselezték ki a parlamenti döntést.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-18 16:09

Mint ismeretes, a parlament úgy döntött, hogy 2017. január 1-jétől az iskolák működtetését elveszik az önkormányzatoktól és állami kézbe (KLIK) adják.

A XIII. kerületi önkormányzat viszont nem szerette volna az iskolákhoz tartozó vagyonát, uszodákat, tornatermeket az államnak átadni, így az iskolákat társasházzá nyilvánították. Így csak a köznevelési feladatokat ellátó ingatlanrészeket lehetett államosítani.

A fővárosi kormányhivatal megtámadta ezt a lépést a bíróságon, szerintük jogsértő volt a Csata Utcai Általános Iskola, a Németh László Gimnázium és Tanuszoda, a Herman Ottó Tagiskola és Tanuszoda és a Prizma EGYMI ingatlanjainak társasházzá alapítása. A bíróság viszont most jogerős ítéletével a kormányhivatal keresetét elutasította, megállapítva, hogy a képviselő-testület határozata jogszerű volt – közölte az Indexszel a XIII. kerületi önkormányzat.

A bíróság szerint tehát helyes volt az előterjesztés indoka, amely szerint „az önkormányzati ingatlanvagyon védelme érdekében a négy oktatási intézmény esetében az iskolának otthont adó ingatlan társasházzá alakításával lehetséges elérni azt, hogy kizárólag és kifejezetten csak a köznevelési feladatot ellátó ingatlanrészek kerüljenek átadásra; ezen iskolák esetében ugyanis egyes ingatlanrészek nem közoktatási, közművelődési funkciót töltenek, be így azok átadása nem szükséges.”

 

Forrás: Index

Címlapfotó: Facebook

Mai nap hírei

Nem halt ki a világ legnagyobb ragadozója? Fotón a bizonyíték!

metropol.hu6 órája

Elmeszelte az Alkotmánybíróság az új hulladékgazdálkodási törvényt

agroinform.hu10 órája

Jó hír az áfáról

itbusiness.hu14 órája

Felháborító a bíróság döntése a Jézust ábrázoló karikatúra ügyében

demokrata.hu14 órája

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu15 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu19 órája

6,6 millió Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az év végéig

168ora.hu19 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu19 órája