Szupervihar tombol Amerikában, fél méteres hóval és tornádókkal - Videó

Délen már súlyos károkat okozott a vihar, ami Washington fele tart, és végigtarolja a keleti partvidéket. Északon komoly havazásra kell számítani.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-03-21 20:50

Az Egyesült Államok déli és keleti részén heves viharok, tornádók, erős hóesések váltják egymást kedd óta, írja a 24.hu. A déli területeken már milliók sínylették meg az időjárást, a kormányzók riasztást adtak ki Alabama, Mississippi és Georgia területén. A helyi lakosságot felszólították, hogy menjenek biztonságos helyre, ne tartózkodjanak a nyílt utcán. Medékhelyeket nyitottak, és szerdától sok helyen a tanítást is felfüggesztik, továbbá a hivatalok is bezártak a három déli államban.

Alabamában tegnap négy tornádó pusztított, a legnagyobb károkat Huntsville és a Jacksonville Egyetem környéke szenvedte. Épületek ezreit tette tönkre a szélsőséges időjárás, több mint kilencezer családnál nincs áram. Georgiában is tornádók tomboltak, egy ottani lakos úgy fogalmazott, az ő utcája olyan, mintha végigbombázták volna.

A szupervihar Dél- és Észak-Karolina irányába halad, Washington fele tart, szerdára Baltimore, Philadelphia, New York és Boston térségét is eléri.

Washingtonban, Baltimore-ban és Philadelphiában már tegnap is sűrű hó esett. Maryland, Delaware és New Jersey államban orkán erejű szére kell számítani, a part menti településeken árvízriadót rendeltek el. New Yorkban és Philadelphiában félméteres hót jeleznek a meteorológusok, a New York-i polgármester szerdára tanítási szünetet rendelt el.

A keleti part több térségében már elkezdtek törölni repülőjáratokat, megritkították a vasúti menetrendet, és kitiltották a kamionok egy részét. Az elmúlt három hétben ez a negyedik nagy viharzóna az USA keleti felén.

Címlapkép: YouTube

Címkék:

havazás tornádó

Mai nap hírei

Donald Trump feleségdublőrt használt?

eletforma.hu6 órája

Orbánnak is nyilvánosan beszólt a Felcsút edzője. Csomagolhat?

felcsut.ezalenyeg.hu7 órája

Visszarúg a múlt: videón egy teljesen felújított benzines ZIL-130-as

agroinform.hu9 órája

A magyar kormány megtámadta az Európai Unió Bíróságán a Mobilitási Csomagot

demokrata.hu10 órája

Sokat érnek most a régi mobilok a Telenornál

mmonline.hu11 órája

Átnéztük a pécsi Elios-ügy aktáját: Páva Zsolt fideszes polgármester volt a projekt szekértolója

atlatszo.hu11 órája

Megérte várni - Végre teljesülhet Zalatnay Sarolta legmerészebb álma

femcafe.hu12 órája

7 dolog, amit megtehetünk tüdőnk egészségéért

szimpatika.hu13 órája