Születésnapját ünnepli a szívtipró színész

68 évesen is nagyon aktív életet él.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-12-04 12:18

Jeff Bridges, azaz Jeffrey Leon Bridges, 1949. december 4-én született Los Angelesben, Kaliforniában a híres TV sztár Lloyd Bridges fiaként. Hollywood díszletei között nőtt fel testvérével Beau Bridges-el együtt. 17 évesen már édesapjával turnézott az “Anniversary Waltz” nevű tv showban, de a Bridges gyerekek gyakran felbukkantak a szüleik egyéb műsoraiban is. 

Jeff karrierje igazán 1971-ben, Peter Bogdanovich Az utolsó mozielőadás című kisvárosi életképével kezdődött, amiért mindjárt a legjobb mellékszereplő Oscar-díjára is jelölték. 1974-ben ismét jelölték ugyanebben a kategóriában, akkor Clint Eastwood oldalán a Thunderbolt and Lightfoot című filmben nyújtott teljesítményéért. 

1984-ben már Csillagember című filmjéért a legjobb főszereplő díjára jelölték. A 2001-ben forgatott A manipulátor című szerepéért pedig ismét a legjobb mellékszereplő díjáért állt harcban.

A filmezés mellett a zene a másik, ami közel áll a szívéhez: gitározik és dalokat ír. 2000-ben nagy álma teljesült, amikor kiadta első lemezét, amelyen kilenc dal az ő szerzeménye. Ezenkívül festőként és fényképészként is elismert. A 80-as évek vége óta fotózik filmjei forgatásán, s e képeiből kiállításokat is rendeztek, sőt 2003-ban könyv formájában válogatás is megjelent. A titkos ajtó című filmben látható rajzok és festmények is mind az ő munkái. Képei és fotói bevételéből az általa alapított jótékonysági szervezetet támogatja, mely az éhezés felszámolásáért tesz erőfeszítéseket az amerikai városokban. A Crazy Heart című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Nős, feleségét Susan Geston-t 1975-ben ismerte meg, akivel azóta boldogan élnek. Három lányuk van. 

2017-ben három új filmben is láthatjuk. 

Forrás: Wikipedia

Címlapkép forrása: MTI

Mai nap hírei

Annak köszönheted, hogy életben vagy, hogy még nem találkoztál ezzel a tízéves kisfiúval

unilife.hu10 órája

Melania Trump ruhájával üzent az egész világnak

joy.hu11 órája

Sír és nevet a növényvédelem, februárra visszajön a tél

agraragazat.hu13 órája

Az erősen fertőző madárinfluenza-típus jelent meg Magyarországon

agroinform.hu13 órája

Az elnöki beiktatást nem Joe Biden vagy Kamala Harris, hanem Amanda Gorman nyerte

444.hu15 órája

Egy sebezhető Amerika képével vitte el a showt a 22 éves költő az elnöki beiktatáson

konyvesmagazin.hu17 órája

Újabb részletek! Megszólalt Galambos Lajos ügyvédje

metropol.hu17 órája

Egy nagyon hasznos funkciót hoz az Android 12

gsmring.hu18 órája