Kiemelt Hírek 2018. június 24.

'Hát nem bírom lefotózni se b*meg' - Szolnokon a Holt-Tiszában fürdőzött egy medve - videó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 24.
Figyelmeztetnek: ha látjuk a medvét, ne közelítsük meg, ne ingereljük.

Egyre nehezebb követni a hazai medvekérdést, mivel számtalan helyen észleltek újabb és újabb példányokat. Az egyik egyedet, a szép Robi névre hallgató nőstényt például elfogták, Szlovákiába vitték, de visszatért. Most pedig Szolnok közelében, a Holt-Tiszában vettek videóra egy újabb macit, amint épp a folyóban úszott.

Az MTI értesülései szerint Monoki Ákos, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának tájegységi vezetője az M1 csatornának  elmondta: szombaton kaptak állampolgári bejelentést arról, hogy Szolnok belterületén láttak egy barna medvét. A szakember a felvétel hitelességét is megerősítette, valamint hozzátette: az az állat eddig békésen viselkedett, kerülte a találkozást az emberekkel. Ugyanakkor mindenkit arra kért, ha látják a medvét, ne közelítsék meg, ne ingereljék.

Közzétette: Noémi Magyar – 2018. június 23., szombat

A medvék szokatlan aktivitásának magyarázata igen egyszerű: a nyár eleji időszakban zajlik a párkeresés, valamint a fiatal példányok ilyenkor jelölik ki territóriumukat, és ennek során igen nagy távolságokat is megtesznek.

Keresés az oldalon