Szabadon engedték a kaliforniai magyar nő felrobbantása miatt őrizetbe vett férfit

Startlap - Startlap
Azért vették őrizetbe, mert fegyvereket és tekintélyes mennyiségű robbanóanyagot találtak a házában.

Szabadlábra helyezték azt a férfit, akit két hete vettek őrizetbe egy kaliforniai szépségszalonban történt robbanással összefüggésben, amelyben életét vesztette a szalont vezető magyar nő.

Az 59 éves kaliforniai férfit, Stephen Bealt, aki az elhunyt asszony exbarátja volt, vasárnap engedte szabadon egy kaliforniai bíró, aki a vádhatóság kérésére ejtette az ellene felhozott egyetlen, “nem bejelentett romboló hatású szerkezet birtoklása” miatti vádat.

A szövetségi nyomozóhatóságok korábbi közlése szerint két házilag készített robbanószerkezetet, három kézifegyvert és mintegy 45 kilogramm robbanóanyagot találtak Beal házában. Az ügyészség azután kérte a vád ejtését, hogy az FBI megkérdőjelezte azt, hogy a Beal otthonában talált anyagok kimerítik a “romboló hatású szerkezet” törvényi meghatározását.

Bealnek a rakétamodellezés a hobbija. Azt mondta a nyomozóknak, hogy nem készített semmilyen pokolgépet, és nem voltak olyan anyagai, amelyek akkora pusztítást okozhattak volna, mint amilyet a híradásokban bemutattak. Beal egyik szomszédja és barátja szerint a férfi lánya azt mondta neki: a robbanóanyagokról megállapították, hogy azok törvényesen beszerzett és tárolt tűzijáték-alkalmatosságok, és ezek, valamint a házban talált más bizonyítékok nem egyeznek a bűntény helyszínén vett mintákkal.

A tragédia május 15-én történt a kaliforniai Aliso Viejo kisvárosban. Robbanás történt egy szépségszalonban, melynek során meghalt az üzlet magyar tulajdonosnője, három ember pedig megsebesült. A magyar nő kezében egy doboz robbant fel kinyitáskor.

A nyomozóhatóságok még vizsgálódnak a bűntény helyszínén, és nem neveznek meg gyanúsítottak, amíg nem gyűjtöttek össze ehhez elegendő bizonyítékot.

 

Forrás: MTI

Ez is érdekelhet

képcím

Átlépte a 10 százalékot az infláció

képcím

Gond van a gyógyteákkal a Nébih szerint: több tucat népszerű...

képcím

A rendőrfőkapitányok meglátogatták, a kollégák videón...