Svábyék is nyakig benne vannak az ATV-s botrányban – pünkösd után dönt a sorsukról a csatorna

A tévés válaszát teljes terjedelmében közöljük.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-04 13:49

A Bors a napokban hozott nyilvánosságra egy részletet a Heti Napló Sváby Andrással című műsor stábjának belső levelezéséről, amelyben többek között Hajdú Péter pornográf képet küldött kollégái­nak egy meglehetősen vulgáris csetelés során – írja a Blikk.

Egy stábtag azt állította, Hajdú posztján megbotránkoztak a kollégák és az ATV vezetősége is, és ez is közrejátszott abban, hogy Hajdúval nem hosszabbított szerződést a csatorna.

A Heti Napló producere elismerte, hogy ő küldte az obszcén üzenetet és elnézést kért mindenkitől.

Ezt követően a Ripost birtokába jutott a műsor stábtagjainak egy másik belső beszélgetése is. Ebben már nem Hajdú, hanem állítólag a műsor arca, Sváby András tesz durva és obszcén kijelentéseket többek között Soros Györgyről és a magyar származású üzletember édesanyjáról.

Sváby a Facebook-oldalán írta le véleményét az ügyről. A posztot – a tévés kérésének eleget téve – teljes terjedelmében közöljük:

Szürreális helyzet, ha egy MAGÁNbeszélgetés tendenciózusan összevágott részleteiről kell megszólalnom. Ám figyelve a helyzetet, hallgatni sem jó. Gyors leszek, ezért azon túl is siklanék, hogy egy magánbeszélgetést nyilvánosságra hozni bűncselekmény. Ezt mindenki tudja. Nyilván abba sem kell belemenni, hogy az egész beszélgetés egy durván obszcén, eltúlzó, ám de kifejezetten ironikus belső kitárgyalása volt egy, a kormánysajtóban megjelent, Soros Györggyel kapcsolatos címadásnak: ‘Soros meg akarta ölni az anyját’.” Ebből indult a magánbeszélgetés, aminek bizonyos kiragadott mondatai kikerültek. Nem fogok elhatárolódni saját magamtól. Idáig hittem abban, hogy egy magánbeszélgetésben az ember ironikusan, akár trágáran otrombáskodhat is. Ilyen vagyok. Ám mivel a magánbeszélgetésem kikerült, a bocsánatkérést se halogatnám tovább.

Sajnálom, ha bárkit megbántottam és olyat kellett olvasnotok, amihez nem volt kedvetek. Elnézést.

Köszönöm, ha ezt végigolvastátok és köszönöm a figyelmeteket. (Ha valaki ebből bárhol idézne, mindez csak teljes terjedelmében használható.)

Vigyázzatok a magánchatekkel!

 

A Ripost úgy értesült, hogy az ATV tulajdonosi köre május 20-át követően, pünkösd után vizsgálja ki az ügyet, és dönt a tévések sorsáról.

 

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

Mai nap hírei

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu1 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu2 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu5 órája

„A mozgáshiányos életmód károsabb, mint a dohányzás” – Interjú a Testnevelési Egyetem rektorával

unilife.hu6 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu7 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu8 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu8 órája

Olcsóbb iPhone érkezhet áprilisban

digitalhungary.hu11 órája