Kiemelt Hírek 2018. július 24.

Súlyos, daganatos betegséggel küzd a magyar kajakos – életmentő műtétre gyűjt

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 24.
Feleségével felhívással fordultak a nyilvánossághoz.

Ritka, de annál súlyosabb kórral küzd a többszörös magyar bajnok sportoló, az U23-as ifjúsági kajak Európa-bajnok, Tóth Róbert.

A rejtélyes Adenoid Cystic Carcinoma daganatos betegség először a sportoló könnycsatornáját támadta meg, de mire felismerték a problémát és elkezdték az első kezeléseket, addigra már a gerincén és a májában is kialakultak áttétek. Utóbbiban tizennyolc daganatot fedeztek fel az orvosok – írta a Zoom.

Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb egészségügyi szakellátásban részesülhessen, hatmillió forint hiányzik még. Itthon kezelték sugár- és kemoterápiával, de mindezek csak részleges eredményeket hoztak, így csak külföldön van esélye a gyógyulásra. Németországban már átesett az első kezelésen melyet a család és a barátok finanszíroztak (mivel a magyar egészségbiztosító klinikai fázisban lévő kezelést már nem dotál, így korábban már egy párizsi lehetőség sem jött össze). Ezek után a májában lévő daganatok nagy része eltűnt, de így is jelentős anyagi támogatásra lenne szüksége a második, végleges kezeléshez.

A versenyző és felesége ezért ezzel a felhívással fordul a nyilvánossághoz:

„Arra kérünk titeket, ha csak egy nagyon kevés felesleges pénzetek van, ami nem ételre kell, amit szívesen adtok azért, hogy Robi kaphasson esélyt arra, hogy a gyógyszerekkel és a kezelésekkel együtt legyőzze a betegségét, akkor ne habozzatok. Kérlek, hogy segítsetek!”

Számlaszám: Reményi Diána, UniCredit Bank,10918001-00000098-49120001

Külföldről való utalás esetén:

IBAN: HU56 1091 8001 0000 0098 4912 0001

SWIFT: BACXHUHB

Keresés az oldalon