Súlyos baleset érte a biztosítókötél nélkül dolgoztatott budapesti szerelőt, munkáltatója kártérítés helyett meglepő dologgal vádaskodik

A fiatal férfi maradandó károsodásokat szenvedett, miután 15 méteres magasságból a földre zuhant. Főnöke azt állítja, hogy mindezt magának köszönheti.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-05-18 12:24

A 28 éves Palicz Zsolt csodával határos módon élt túl egy munkabalesetet, ami azért történt, mert biztosítókötél nélkül dolgozott a hatodik emeleten. Zsolt beperelte munkáltatóját, aki a kártérítési összeg kifizetése helyett egészen elképesztő dologgal vágott vissza egykori alkalmazottjának, adta hírül a Blikk.

Palicz Zsolt 2016. augusztus 15-én a XIX. kerületi Simonyi Zsigmond utca egyik panelházának hatodik emeletén cserélt ablakkeretet, amikor a baleset történt. A fiatal férfi a mélybe zuhant, és csak arra emlékszik, hogy a ház előtti virágágyásba csapódott bele. “Nem hitték el az odasereglő emberek, hogy életben vagyok, sőt, még beszélni is tudok” – mondta Zsolt, akit ezután megoperáltak és sokáig rehabilitáltak, de maradandó károsodásokat szenvedett.

Az ablakszerelő nem viselt biztosítókötelet, ugyanis az őt alkalmazó cégnél ez a szigorú előírások ellenére sem volt szokás. “Én az első munkanapomon megkérdeztem a többieket, hogy merre találom a biztosítóköteleket, erre jól kinevettek, mondván, ők ilyet soha nem használnak” – mesélte Zsolt.

A férfi jogi útra terelte az ügyet, munkáltatója azonban azt állítja, minden alkalmazott számára kötelezővé tette a heveder használatát, és szerinte Zsolt azért nem viselte a kötelet, mert öngyilkos akart lenni. Zsolt főnökének állítását a szakértők és a tanúk nem támasztották alá.

“Döbbent csend fogadta a tárgyalóteremben a céget vezető nő kijelentését. Természetesen az öngyilkosságból egy szó sem igaz, védencem még gondolati szinten sem jutott el soha oda, hogy eldobja magától az életét. Lehetetlennek tartom, hogy a bíróság ezt az érvelést elfogadja. Nem kétséges, hogy a munkáltató hibázott. Így érvényesítem ügyfelem kártérítési igényét” – magyarázta dr. Lichy József, Zsolt ügyvédje.

Címlapkép: Thinkstock

Címkék:

munkabaleset

Mai nap hírei

Kelet-európai rabszolgáktól erős a német húsipar

agraragazat.hu3 órája

Menczer: Senki nem tiltja, hogy olyan gyártókkal tárgyaljunk, akikkel Brüsszel nem

168ora.hu5 órája

„Magyarországon akarok élni”

demokrata.hu6 órája

Összeszedtük melyik Samsung mobilokra jöhet elsőként a One UI 3.1

gsmring.hu9 órája

A katonai parádé végül elmarad, Trump egy légi támaszponton búcsúzik majd az elnökségtől szerda kora reggel

444.hu9 órája

Tízmilliók menekülnek a Whatsappról

digitalhungary.hu10 órája

Megan Fox annyira mini ruhát vett fel, hogy képtelenség nem belátni a lábai közé

promotions.hu11 órája

Harry herceg szíve összetört: nem tud túllépni a történteken

joy.hu13 órája