Kiemelt Hírek 2018. július 17.

Soha nem volt még ennyi magyar adós

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 17.
A rossz adósok száma csökkent.

Rekordmagas a lakossági adósok száma: június végén csaknem 5,03 millióan szerepeltek a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) lakossági alrendszerében, ami mintegy 30 ezerrel több, mint egy évvel ezelőtt – számolt be az MTI a keddi Világgazdaság alapján.

A lap a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. friss adatait ismerteti, ami alapján megállapítható, hogy miközben a hitelszerződésekel rendelkező magánszemélyek száma nőtt, a nyilvántartott rossz adósok száma fokozatosan csökken. A BISZ június végén 1,8 millió fennálló és megszűnt lakossági mulasztást tartott nyilván, ami éves szinten 75 ezres, vagyis 8,7 százalékos csökkenést jelent. Eközben a nyilvántartott hitelszerződések száma 90 ezerrel nőtt, így elérte a 9,675 milliót.

A Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatait elemezve azt is kifejti, hogy dinamikusan nő az új lakossági hitelszerződések volumene: 2018 első öt hónapjában több mint 564 milliárd forintnyi új szerződés született, ami 43,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Keresés az oldalon