Simon fair play díjas vagy a nap hülyéje?

Meglepő döntést hozott a Konyhafőnök VIP-ben.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-16 08:43

A Konyhafőnök szerdai adásában két négy fős csapatot alkotva versenyeztek a játékosok.

Mivel Ági és Simon teljesítettek előző nap a legjobban, így ők választhattak maguknak csapattagokat.

A piros csapatban Dobó Ági mellé Márk, Rudi és Gergő, a kék csapatban Simonhoz Zsolt, Ákos és Szabados Ági került. Szabados Ági maradt utoljára, rosszul is esett neki, hogy őt nem választotta senki, ez aztán meg is látszott a munkáján, nagyon akart teljesíteni, de kevésbé jött össze. Dobó Ági azért választotta Márkot, mert őt tartja a legnagyobb riválisának, de így legalább nem egymás ellen küzdenek.

A feladat egy teljes menüsor megalkotása, melyből csak az ételek neveit tudták: rántott karfiol majonézes burgonyasalátával és füstölt pisztránggal, diórizottó báránysülttel és uborkasalátával, valamint ízes palacsinta fahéjas porcukorral.

A kékek tányérjain több humoros elemet is talált a zsűri, amit mindig nagyra értékelnek, a desszertnél is jól játszottak a színekkel, formákkal.

A pirosak megcsúsztak az idővel, így kapkodás lett a vége. A rizottóért nagyon megdicsérték Gergőt, a készítőjét, az előételt nagynak gondolták.

A kékek ételeit ítélték jobbnak. Mivel Simon volt a konyhafőnök a csapatban, ő dönthetett, hogy ki mehet fel a galériára azonnal, ő már rögtön a döntőbe juthat. Mindenki meglepetésére nem saját magát választotta, hanem Ágit, amit később úgy indokolt, hogy ő a leggyengébb láncszem, neki szüksége van a támogatásra. Majd jött a következő nehéz feladata, további két versenyzőt kellett választania a csapatból, akik mehetnek a galériára, a maradék egy játékosnak pedig meg kell mérkőznie a továbbjutásért a piros csapat tagjaival. Simon itt is igazi hadvezérként döntött, saját magának ítélte a plusz küzdelmet. Azt mondta, a csapatban mindenki sokat tett hozzá, hogy nyerhettek, így ő ezzel jutalmazza őket, majd ő megy utánuk.

Így a következő körben Simon és a piros csapat tagjai versenyeztek, levest kellett készíteniük legalább 3-4 alkotóelemmel, amit külön kellett tálalniuk.

Ági bár nem leveses, most zsenge töklevest készített, Gergő rament, Simon klasszikus krumplilevest, de körtével megfőzve, Márk gombakrémlevest, Rudi kissé félreértette a feladatot, így menet közben próbált korrigálni, amiből kicsit fura tálalás lett, de a séf szerint ez tetszene egy lányának, aki szeret játszani az étellel.

A forduló legjobbjának Gergőt választották.

A versenyből Rudinak kellet távoznia.

 

Fotók: RTL Klub

Mai nap hírei

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu10 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu11 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu14 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu16 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu17 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu17 órája

Leonardo DiCaprio szinte felismerhetetlen, már csak árnyéka régi önmagának

femcafe.hu18 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu19 órája