Kiemelt Hírek 2018. április 23.

Rózsa Gyuri: Most újra érezhetem a sokszor elvesztett boldogságot

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 23.
Az örökké vidám tévés legenda életét tragédiák sora övezi ifjú felesége halála óta, de végre visszatérhetett oda, ahol igazán otthon érzi magát: a kamerák elé.

Rózsa György majd harminc éven át megállás nélkül dolgozott, folyamatosan jelen volt a képernyőn. Aztán meghalt a felesége, a csodálatos szépségű tornász, Kanyó Éva, és ezzel tragédiák sorozata indult el. Ő azonban mégsem adta fel.

“Azon az éjjelen, amikor elment, úgy éreztem ezt képtelenség túlélni. De amikor rápillantottam a 15 éves Csillára, belém hasított, őt nem hagyhatom egyedül, nagyobb szüksége lesz rám, mint bármikor” – nyilatkozta a Story Magazinnak a televíziózás hőskorának sztárja. A műsorvezető tudta jól, hogy egy édesanya pótolhatatlan, de szeretettel, tőrődéssel igyekezett elviselhetővé tenni az elviselhetetlent.

Felesége hirtelen halála után Rózsa György feje felett a munkahelyén is kezdett leszakadni az ég. Sikeres műsorait minden magyarázat nélkül szüntették meg, mint kiderült, a tévé akkori elnöke nem volt hajlandó munkát adni neki. Aztán új vezetőt neveztek ki a televízió élére, de ekkor már ő maga bontotta fel szerződését a sok méltánytalanság miatt.

“Soha nem gondoltam volna, hogy 35 év után egyszer csak nem megyek be reggel a Magyar Televízióba, amely addig az otthonom volt. Hónapokig – ahogy Nagy László versében van – ‘fejbe lőtt mének szédületével’ bolyongtam a városban, mindent abba akartam hagyni. Megint a lányom léte segített: nem akartam, hogy az örökös győztes helyett egy lecsúszott, szerencsétlen vesztest lásson” – idézte fel a nehéz időszakot.

Barátai tanácsára egy nagyszabású projektbe kezdett korábban sikeres produceri irodájával. “A nemzeti értékeinket feltáró-megőrző filmsorozat, a Magyar Elsők forgatásába, amelynek 116 része készült el eddig” – mondja büszkén, azonban a sors újabb kihívásokat tartogatott számára.

“Már épp kezdtem magamra találni, amikor egy ostoba baleset miatt meghalt az én ‘eposzhősöm’, az édesapám. Nem zuhantam össze, hisz ott volt az édesanyám. A szüleim 64 évet éltek boldog házasságban. Egymást vigasztaltuk, segítettük, Csilla szeretete pedig szinte mindenért kárpótolta az édesanyámat.”

És éppen amikor végre újra rátalált lelkibékéjére, szeretett öccse is eltávozott az élők sorából: “Orvost soha sem látott testéröcsém, Sanyika hirtelen rosszul lett. Délelőtt bement a kórházba, és délután már közölték is vele: gyógyíthatatlan!” A Magyar Televízió egykori gyártásvezetője még azon a héten meghalt, és édesanyjukat is magával vitte a sírba.

“A szörnyű csapást az én folyton vidám, másoknak is életerőt adó édesanyám sem bírta ki, a 90. születésnapján csendesen elaludt. Azóta van az ágyam mellett az Akit az Isten nem szeret című Zelk Zoltán kötet” – mesélte szomorúan a tévés, akinek lánya adott erőt, hogy ezután se adja fel.

Illetve van még egy dolog, ami törtetlenül segíti Rózsa Gyurit: a közönség szeretete:”A nézők busásan meghálálták a szolgálataimat: azt a több ezer adást, amelyekben szórakoztathattam őket.” Munkavágya pedig az elmúlt 50 év alatt sem csökkent, így örömmel mondott igent a TV2-nek A Nagy Duettre. “Kérésemre a legtündéribb partnert kaptam: Csobot Adélt, aki lendületével engem is magával ragad. Remélem, sok vidám percet szerezhetünk a TV2 nézőinek. Ha szavazataikkal tovább és tovább juttatnak minket, újra érezhetem a sokszor elvesztett boldogságot.”

Címlapkép: Instagram

Keresés az oldalon