Rovarirtó szer miatt kellett meghalnia az Egyiptomban nyaraló párnak

Startlap - Startlap

Augusztusban meghalt egy brit nyugdíjas házaspár egyiptomi nyaralásuk alatt egy ötcsillagos luxusszállodában. John és Susan Cooper Egyiptomban, a Vörös-tenger partjánál található 5 csillagos Steigenberger Aqua Magic hotelben szálltak meg. A 69 éves férfi később infarktust kapott és leállt a légzése, 64 éves feleségének a kórházba szállítását követően összeomlott a keringése és néhány órán belül meghalt. Rajtuk kívül még egy másik vendég is panaszkodott légzési nehézségekre.

A hotelszobájukban a velük nyaraló lányuk és a helyi kormányzó szerint is furcsa bűz terjengett. A történtek után az egész hotelt kiürítették, de csak most derült ki, mi okozta a házaspár halálát.

A hatósági vizsgálatok most kiderítették, hogy halálukat egy rovarölő szer belélegzése okozta. Egy nappal a tragédia előtt egy erős szerrel fújták be a szomszédos szobát, amit hiába próbáltak szakszerűen távol tartani a hotel többi részétől, a szabályoknak megfelelően szigetelőszalaggal, hermetikusan lezárva a szobát, a lambda-cyhalothrin nevű hatóanyag a mennyezeten keresztül mégis átszivárgott az ő szobájukba is – írja a Daily Mail.

A helyi hatóságok eleinte próbálták természetes halálnak beállítani az esetet, mert a helyi turizmus az arab tavasz és a 2015-ös géprobbantás óta hanyatlásnak indult az elmúlt években.

Forrás: Index

Ez is érdekelhet

képcím

Meghalt Damu Roland

képcím

"Először azzal fenyegettek, hogy a macskámat felhúzzák a...

képcím

Karácsony Gergely egy videóban kritizálta Orbánt és a DK-t