Rovarirtó szer miatt kellett meghalnia az Egyiptomban nyaraló párnak

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-12 16:28

Fotó: Steigenberger.com

Augusztusban meghalt egy brit nyugdíjas házaspár egyiptomi nyaralásuk alatt egy ötcsillagos luxusszállodában. John és Susan Cooper Egyiptomban, a Vörös-tenger partjánál található 5 csillagos Steigenberger Aqua Magic hotelben szálltak meg. A 69 éves férfi később infarktust kapott és leállt a légzése, 64 éves feleségének a kórházba szállítását követően összeomlott a keringése és néhány órán belül meghalt. Rajtuk kívül még egy másik vendég is panaszkodott légzési nehézségekre.

A hotelszobájukban a velük nyaraló lányuk és a helyi kormányzó szerint is furcsa bűz terjengett. A történtek után az egész hotelt kiürítették, de csak most derült ki, mi okozta a házaspár halálát.

A hatósági vizsgálatok most kiderítették, hogy halálukat egy rovarölő szer belélegzése okozta. Egy nappal a tragédia előtt egy erős szerrel fújták be a szomszédos szobát, amit hiába próbáltak szakszerűen távol tartani a hotel többi részétől, a szabályoknak megfelelően szigetelőszalaggal, hermetikusan lezárva a szobát, a lambda-cyhalothrin nevű hatóanyag a mennyezeten keresztül mégis átszivárgott az ő szobájukba is – írja a Daily Mail.

A helyi hatóságok eleinte próbálták természetes halálnak beállítani az esetet, mert a helyi turizmus az arab tavasz és a 2015-ös géprobbantás óta hanyatlásnak indult az elmúlt években.

Forrás: Index

Címkék:

Egyiptom haláleset

Mai nap hírei

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu7 órája

Végéhez közelít a Dunaferr drámája

autopro.hu10 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu10 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu11 órája

A szülő nők magukra maradtak a hálapénz eltörlése miatt?

wmn.hu12 órája

Hagyjuk-e sírni a babát?

szimpatika.hu12 órája

Kilazult a szélturbina lapátja és összedőlt

tisztajovo.hu13 órája

Katasztrofális sátrazásom története: laza vagyok, de ami sok, az sok, és ez bizony sok volt

she.life.hu13 órája