Percenként egymillió dollárt költöttek az amerikaiak a Black Friday-en

Minden eddigi rekord megdőlt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-11-26 15:11

Sokáig furcsán méregettük az árleárazások napját, a Black Friday-t, azaz a Fekete pénteket, amikor bármelyik amerikai képes volt összeverekedni egy-egy műszaki cikkért. Ezekről rendszerint készült egy-egy videó, ami gyorsan bejárta a világot.

Az utóbbi években az előretörő online kereskedelem nyomán mostanra a Black Friday-en lebonyolított forgalom jó része átkerült a virtuális áruhazákba, mivel így kényelmesen, otthonról, néhány kattintással lehet alkalmi vételekre lecsapni, elkerülve az üzletekben várható őrületet.

Amerikában a hírügynökségek beszámolói szerint minden idők összes vásárlási rekordja megdőlt az idei Fekete pénteken. Egy nap alatt 5 milliárd dollárnál is többet költöttek el a különböző online felületeken – számolt be erről az Index. A Shopify nevű e-kereskedő portál beszámolója szerint az amerikaiak csúcsidőben percenként 1 millió dollárt (267 millió forintot) költöttek az online üzletekben.

A 100 legnagyobb amerikai online kereskedő összesített adatai szerint Hálaadás napján és Fekete pénteken összesen 7,9 ,milliárd dollárt hagytak az emberek az üzletekben. ami 18 százalékos emelkedést jelent a tavalyi számokhoz képest. A tranzakciók 40 százalékát okostelefonról vagy tabletről indították.

És még előttünk van a hétfő, amit Cyber Monday néven emlegetnek pár éve. Ezen a napon főleg elektronikai cikkekre vonatkoznak a leárazások. Az előrejelzések szerint az online rekord itt is meg fog dőlni, legalább 6,6 milliárd dolláros forgalmat várnak tőle (ez 16,5 százalékos növekedést jelentene).

A 2017-es Black Friday legnagyobb nyertese természetesen az Amazon volt. 

Forrás: Index

Címlapkép forrása: MTI

Mai nap hírei

Erősebbek a mellékhatások a második Pfizer-vakcina után

szimpatika.hu10 órája

Messit akár 12 meccsre is eltilthatják a vasárnap történtek miatt 

eurosport.hosszabbitas.hu14 órája

Vizsgálódik az Európai Bizottság, miután egy civil szervezet azért bukta a pályázatát, mert nem igazolta, kap-e támogatást külföldről

444.hu17 órája

Jelentős enyhülés kezdődik

koponyeg.hu17 órája

5 csillagjegy, aki nehezen vészeli át a szakítást

joy.hu18 órája

Bőven ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu18 órája

A Ford fejlesztésével nem fog bepárásodni a szélvédőnk

autopro.hu19 órája

Oroszország kimerült

agraragazat.hu19 órája