Kiemelt Hírek 2018. június 29.

Perben állt a marylandi újsággal a férfi, aki öt embert lelőtt annak szerkesztőségében

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 29.
Az öt halott mellett huszonketten megsebesültek a lövöldözésben.

Öten életüket vesztették, huszonketten megsebesültek egy lövöldözésben csütörtökön a marylandi főváros, Annapolis egyik lapjának szerkesztőségében.

A lövöldözés a Capital Gazette című lap szerkesztőségében történt. Az újság az Egyesült Államok egyik legrégebbi napilapja. A hatóságok a gyanúsítottat elfogták.

„Egy fegyveres több embert is meglőtt az irodámban, néhányan közülük meghaltak” – írta a lap egyik újságírója a Twitteren. További szemtanúk arról számoltak be, hogy a lap alkalmazottai az asztalok alá bújva próbáltak a lövések elől fedezékbe húzódni.

A rendőrség evakuálta az újság székhelyéül szolgáló épületet, s felszólította a lakosságot, kerüljék el az időközben lezárt környéket. A helyszínre tűzszerészeket is riasztottak, hogy lehetséges robbanószerkezetek után átvizsgálja az épületet.

A New York Daily News című bulvárlap értesülése szerint a történteket követően a New York-i rendőrség elővigyázatosságból megerősítette a nagyobb médiumok szerkesztőségeinek őrzését. A nagyvárosban ugyanakkor nem érkezett közvetlen fenyegetés a szerkesztőségek címére.

Fotó: MTI/AP/Jose Luis Magana

Az elfogott gyanúsított a 38 éves Jarrod Warren Ramos, aki 2012 óta perben áll a lappal és annak újságírójával rágalmazás miatt – írja a Reuters.

Az újságban egy évvel korábban arról számoltak be, hogy Ramos hogyan lépett kapcsolatba egy nővel a Facebookon. A férfi zaklatta a nőt, mocskolódó e-mailekkel bombázta, azt üzente neki: ölje meg magát. Korábban egyébként el is ítélték zaklatásért, de feljelentésében azt kifogásolta, hogy nem korrekten mutatták be a történteket. A bíróság elutasította keresetét. 2015-ben újra perelni próbált, ismét elutasították. Közben Twitteren jó néhány bejegyzést közzétett a lapot és utána már a bíróságot is támadva.

 

Keresés az oldalon