Péntektől szigorodnak az amerikai turista vízum igénylésének szabályai

Az USA kormánya a várandós külföldiekre megy rá a szigorítással. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-01-24 09:32

Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera

Péntektől szigorodnak az amerikai turista vízum igénylésének szabályai

Az Egyesült Államok a szülési turizmus ellen lépne fel az új szabályokkal, amelyek a várandós külföldi állampolgárokat érintik. Részletek itt.

Koronavírus: a halálos áldozatok és az érintett országok száma folyamatosan nő, Kínában hat nap alatt egy egész kórházat húznak fel a fertőzötteknek, az emberiség azonban nincs felkészülve egy világjárványra

A legutolsó jelentések még 18 halálos áldozatról és 634 fertőzöttről szóltak, de ezek a számok már jócskán megnőttek. A koronavírus egyre több országban bukkan fel: Amerikában például már a második megbetegedést regisztrálják. Arról, hogy merre és mennyire terjed a vírus, ebben a cikkben olvashatsz.

A kínai kormány elrendelte egy új kórház felépítését, amelyben kizárólag koronavírussal fertőzött betegeket fogadnak majd. Az intézményt hat nap alatt húzzák fel. További részletek és videó a munkálatokról itt.

A megbetegedés kapcsán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is megszólalt, amelyből többek között az derült ki: egyelőre nem biztos, hogy a légúti fertőzés emberről emberre terjed Kínán kívül. Minderről bővebben itt írnak.

A WHO által tavaly létrehozott Globális Felkészültséget Monitorozó Testület szakértői elemzések alapján felvázolta, mi várhat az emberiségre akkor, ha felbukkan egy új világjárvány. Nem ők az elsők, akik ilyesmivel foglalkoznak. Ha érdekel, mit jósolnak a kutatók a koronavírus elszabadulásának esetére, itt folytasd az olvasást.

Új egyetemi hálózat létrehozását jelentette be Soros György

A filantróp üzletember csütörtökön a davosi világgazdasági fórumon számolt be a Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat nevű szervezet új projektjéről. Az új globális egyetemi hálózat céljairól és működéséről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

“Egy átlag magyarnak 20 ezer évig kellene dolgoznia” azért a pénzért, amit Rogán Antal minisztériuma a gyűlöletkampányról elhíresült Balásy Gyula cégeinek adott kormányzati kommunikációra

A Rogán Antal által felügyelt Nemzeti Kommunikációs Hivatal Balásy Gyula vállalkozásain kívül másoknak is csorgatott a közpénzfolyóból, nem is keveset. Hadházy Ákos független képviselő számolt egy kicsit a Facebook-oldalán: írását erre a linkre kattintva nézheted meg.

Orbán Viktor Indonéziából repül barátja temetésére Angliába

A miniszterelnök csütörtökön a jobbközép pártokat tömörítő Centrista Demokrata Internacionálé vezetőségi ülésén volt Indonéziában, pénteken pedig Nagy-Britanniában vesz részt Sir Roger Scruton filozófus búcsúztatóján. Scrutonról és Orbán Viktorról ebben a cikkben olvashatsz.

Kiderült, hogy hova és mennyiért utazott Áder János és Pintér Sándor a honvédség “nem kormánygépeivel”

Mivel tavaly a Magyar Honvédség csak tömbösített formában reagált a kérdésre, hogy az állami vezetők közül kik és hova utaztak a honvédségi repülőgépekkel, ezért a hvg.hu egyesével kikérte az adatokat az – elvileg – illetékes minisztériumoktól és a Köztársasági Elnöki Hivataltól. A Miniszterelnökség és a külügy érdemi választ nem adott, Áder Jánosra és Pintér Sándorra vonatkozóan viszont megkapták az adatokat, íme.

50 milliárd hitelt vett fel a kormány, hogy 63 sportlétesítményt és 8 iskolát építsen

Az Európai Beruházási Bankkal kötött megállapodás értelmében a Magyar Állam 50 milliárd forint összértékű hitelt kap, amelyből a hazai köznevelési intézmények és iskolai sportlétesítmények fejlesztését finanszírozná. A beruházásokról és a megállapodásról itt írnak bővebben.

Eddig nem volt világos, miért költenek milliárdokat a Kútvölgyi kórház átmeneti költöztetésére, de aztán kiderült, hogy Tiborcz István barátai jól járnak a költözéssel

Kaotikus körülmények jellemzik a budai Kútvölgyi Klinikai Tömb hónapok óta csúszó költöztetését. Az orvosok értetlenül figyelték, miért adnak ki milliárdokat egy ideiglenes megoldásra. Aztán fény derült arra, hogy a kórház fokozatos áthelyezéséhez szükséges pesti épületek felújítását és bővítésével megbízott cégeken keresztül Tiborcz Istvánig vezetnek a szálak.

Fitneszfasizmus és szénhidrátterror: Puzsér Róbert is megszólalt a botrányt kavaró Schobert-videóról, és nem csak Norbit nem kímélte

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Miután mindenki elmondta a véleményét Schobert Norbert hirhedt videójáról, amelyben az Update-birodalom vezére az elhízás és a párkapcsolatok összefüggésein elmélkedett, végre Puzsér Róbert is kifejtette álláspontját az ügyről. Bejegyzésében Norbival együtt gyakorlatilag mindenki megkapta a magáét. Ha szeretnéd elolvasni, mit írt Puzsér, akkor ezt a cikket ajánljuka a figyelmedbe.

12 fokos meleg és szélvihar érkezik a fagy helyére

A megszokottnál jelentősen enyhébb hőmérséklet, akár viharos szél és sok csapadék fogja jellemezni a jövő hét időjárását. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Csak ketten laknak ebben a faluban, mégis hordják a maszkot

travelo.hu11 órája

Hamarosan elfelejthetjük a házi dióból készült karácsonyi bejglit?

agroinform.hu13 órája

Egy szükséges beállítás a Windows 10-ben

itbusiness.hu14 órája

Vilmos herceg elég gyerekes módon szúrt oda Harry hercegnek

joy.hu16 órája

A téli vagy a nyári időszámításra álljunk át? A Magyar Alvás Szövetség letette a voksát

haszon.hu16 órája

Szél Bernadett csalást talált a nemzeti konzultáció számaiban

ezalenyeg.hu18 órája

Meghalt egy 28 éves orvos, aki részt vett az egyik koronavírus-vakcina tesztelésében

szeretlekmagyarorszag.hu18 órája

Egy férfi öt év után talált egy rejtekajtót a házában! Ez volt mögötte

napmintnap.com19 órája