Kiemelt Hírek 2017. október 19.

Pedofilhálózatot göngyölített fel az FBI, 84 gyermeket mentettek ki

Startlap Kiemelt Hírek 2017. október 19.
120 gyerekkereskedőt tartóztattak le.

Gyermekek szexuális kizsákmányolásával foglalkozó pedofilhálózatot göngyölített fel az FBI, 84 gyermeket mentett ki az emberkereskedők fogságából.

Volt köztük egy három hónapos kisbaba és ötéves testvére is – közölték a hatóságok csütörtökön.

Egy egész országot behálózó nemzetközi bűnszervezetet számoltak fel, 120 gyermekkereskedőt letartóztattak. Ezzel egy időben – az amerikai hatóságokkal egyeztetve – letartóztatások történtek Kanadában, az Egyesült Királyságban, Thaiföldön, Kambodzsában és a Fülöp-szigeteken is.

Az FBI Twitteren közzétett közleménye szerint a szóban forgó bűnügyben négy napon keresztül összesen hét országos razziát hajtottak végre

A gyermekkereskedőket szállodákban, kaszinókban, kamionos parkolókban, vagy honlapjaik alapján beazonosított lakásokban fogták el. A letartóztatottak több mint a felét a déli Georgia államban vették őrizetbe, de Coloradóban és Dél-Texasban is elfogtak kiskorúakat szexuálisan kizsákmányoló és a szó szoros értelmében “szexuális ragadozóknak” eladó bűnözőket. A megmentett három hónapos kisbabát és ötéves testvérét például a család egyik rokona 600 dollárért akart eladni Denverben , mégpedig az FBI egyik beépített ügynökének.

2003 óta – amikor életre hívták az Elveszett Ártatlanság Országos Kezdeményezése nevű programot – a Szövetségi Nyomozó Iroda mintegy 6500 gyermeket mentett meg az emberkereskedőktől.

 

Forrás: MTI

Címlapfotó: Thinkstock

Keresés az oldalon