Pancsolt szesz Indiában: 69 halálos áldozat

Kétszázan kórházban vannak.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-23 16:57

Fotó: iStock

Hatvankilencre emelkedett a pancsolt szesz áldozatainak száma Indiában, legalább kétszáz embert kórházban ápolnak – közölték szombaton a helyi hatóságok.

Előző nap a hatóságok még úgy tájékoztattak, hogy legkevesebb 41 ember halálát okozta a törvénytelenül főzött olcsó szesz, húszan pedig válságos állapotban vannak.

A tájékoztatás szerint teaültetvényen dolgozó munkások ittak az illegálisan előállított alkoholból, miután kézhez kapták munkabérüket.

Az északkelet-indiai Asszám államban történt mérgezés halálos áldozatai között több nő is van. Asszám állam kormányzója, Szarbananda Szonoval elrendelte, hogy indítsanak vizsgálatot az ügyben.

A rendőrség őrizetbe vett egy férfit, aki a pancsolt szeszt árulta, valamint a körzeti adóhivatal két vezetőjét felfüggesztette megbízatásából, amiért nem akadályozták meg a hamisított alkohol árusítását.

Alig két hete India északi részén több mint 100 ember halt meg pancsolt szesz fogyasztása miatt, és nagyon sokan kerültek kórházba. A rendőrség nagyszabású vizsgálatot indított az illegális szeszfőzdék felderítésére.

Indiában széles körben elterjedt a pancsolt italok fogyasztása, ugyanis sokkal olcsóbbak az import áruknál és az ismert indiai márkáknál.

A nemzeti bűnügyi nyilvántartási hivatal szerint átlagosan körülbelül ezer ember hal meg évente Indiában illegálisan készült szesz miatt, főleg a társadalom szegényebb rétegeiből.

Ezeket az italokat általában rossz minőségű alapanyagokból, ipari alkoholból és egyéb mérgező szerekből keverik ki.

Az Indiai Nemzetközi Szeszesital- és Borszövetség adatai szerint az évente Indiában elfogyasztott ötmilliárd liternyi szeszes ital mintegy 40 százalékát illegálisan állítják elő.

Címkék:

India

Mai nap hírei

Készül a magyar–osztrák vakcina,Pécs és Bécs összefog

168ora.hu3 órája

Gyurcsány Ferenc elmondta melyik vakcinával oltatja be magát

propeller.hu7 órája

Gyanús halmok a határban – milyen kártevőt rejthetnek?

agroinform.hu8 órája

Híres párok meghökkentő házassági szerződései: nem semmi, miket írtak alá!

joy.hu9 órája

Az M. Richárd-enigma

demokrata.hu10 órája

„Arról nem is álmodtunk, hogy anya emberek millióin fog segíteni!” – Születésnapi portré Karikó Katalinról

wmn.hu10 órája

Tiltólistára tette Amerika a Xiaomit

digitalhungary.hu12 órája

Kidobta a kukába a 80 milliárd forintot érő merevlemezt!

napmintnap.com13 órája