Kiemelt Hírek 2018. július 06.

Kisgyerekek bántalmazták szexuálisan csoporttársaikat egy újbudai óvodában

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 06.
Két fiú bántalmazott egy kislányt a Napsugár Óvodában, a gyermek azóta lelki beteg. Nem ez volt az első eset.

Egymás után két szörnyű eset is történt az újbudai Napsugár Óvodában, mind a két alkalommal szexuálisan zaklatták egymást a kisgyerekek.

Először egy kisfiúról derült ki, hogy egy csoporttársa nemi szervét vette a szájába, majd nem sokkal ezután egy kislány is “áldozatául esett” két durva fiúnak: arcát és nemi szervét is véresre harapdálták – írja a Nők Lapja Café.

A kislány anyukája egy Facebook-posztban osztotta meg a történetet. Ebben a következőket írta le az anyuka:

“A 3 éves kislányom, aki óvodába jár súlyosan megharapta két óvodatársa. A gyermekem már június 1-jén pénteken panaszkodott, hogy bántják a fiúk. Ekkor még annyira nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget a dolognak… A probléma ott folytatódott, hogy hétfőn már nem akart óvodába menni, mondta, hogy őt bántják és félt. Bevittem az óvodába, nagyon sírt, átadtam az óvónőnek az udvaron, elsétáltam a hátsó kapuig, odáig hallottam, hogy nagyon sír, így mivel nem volt szívem otthagyni, visszamentem és magammal vittem a munkahelyemre. Ez történt június 4-én,5-én,6-án. Június 7-én olyan elfoglaltságom volt, hogy nem tudtam magammal vinni, így kénytelen voltam ott hagyni az óvodában, de nagyon sírt.

Ezután 12.53 órakor felhívott telefonon az óvónő és arról tájékoztatott, hogy ne lepődjek meg, de a kislányom arcát megharapták…. Hazamentünk a kislányommal, elvittem az orvoshoz, aki kiállított egy igazolást a sérülésről. Este fürdés előtt vettem észre, hogy a kislányom „nuniján” szintén van egy brutális harapás nyom…Kérdezgettem, hogy mi történt, de csak annyit mondott, hogy a mosdóban megharapták a fiúk, és megfogták – kezével mutatta hol – és mutatta, hogy csapkodták a mellét és a fenekét…”

Nehezen dolgozza fel a történteket a kislány

A portál elmondása szerint az eset óta a kislányt pszichopedagógus kezeli, mert nagyon nehezen tudja feldolgozni az okozott traumát. Emellett az édesanya beszélt az önkormányzattal is, ahol  megköszönték a jelzését, és azzal magyarázták az esetet, hogy kevés óvónő van, ezért nem tudták megakadályozni a bántalmazást.

Horváth Sarolta Hajnalka hangsúlyozta, hogy nem a lányát bántalmazó ovisokra haragszik elsősorban, hanem azok szüleire és az óvodára, ahol nem védték meg gyermekét és ahol az eset óta sem tudott beszélni az óvodavezetővel. Most másik óvodát keres a kislányának.

A Nők Lapja Café megkereste Kazinczi Esztert, a Napsugár Óvoda vezetőjét, de szabadságolás miatt nem érték el. A lap értesülése szerint az újbudai önkormányzatnál a Népszavának azt mondták, ismerik az óvoda problémáit, ezért a zűrösebb csoportokba pedagógiai asszisztenseket irányítanak.

Keresés az oldalon