Kiemelt Hírek 2018. április 23.

Ötödjére gyújtotta magára családja házát egy balatonszepezdi férfi

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 23.
Szomszédai rettegnek a mániákus gyújtogatótól.

Teljesen leégette a testvére házát egy férfi Balatonszepezden, számolt be az esetről a Tények. A férfi péntek este az ablak alatt állva nézte végig, ahogyan lángolt az épület, amiben lakott. A hírműsor úgy tudja, az ingatlan a gyújtogató testvérének tulajdona. Az üdülő övezetben fekvő 100 nm-es családi ház  lakhatatlanná vált.

A szomszédok nagyon megijedtek az egekbe csapó lángoktól. A helyszínre négy településről érkeztek tűzoltók, de a ház a gyors oltás ellenére is teljesen kiégett, és az is csak a szakembereknek köszönhető, hogy a lángok nem terjedtek tovább a szomszédos ingatlanokra.

 

 

Szomszédai szerint a férfi piromániás, már ötödjére gyújtogatott. Korábban gázpalackot robbantott, de volt olyan is, amikor benzint locsolt szét a házban. Az utcabeliek rettegnek tőle, mert szerintük nagyon agresszív és általában részeg. A férfi már saját családtját is elüldözte, szomszédai pedig attól tartanak, hogy egyszer az ő házukat is felégeti majd.

A gyújtogató egyébként körübelül egymillió forint tartozást halmozott fel, ezért elzárták nála a vizet és kikapcsolták a villanyt is. A férfi a stáb megérkezésekor részeg volt, és nem akart kamera elé állni. Azt állította, hogy a kandalló melletti fával teli vödörbe dobta el cigarettáját, emiatt gyulladt ki az egész ház.

A katasztrófavédelem vizsgálja a tűzeset körülményeit.

Címlapkép: Thinkstock

Keresés az oldalon