Kiemelt Hírek 2018. április 13.

Országszerte nyitnak a strandok, itt az idei szezon menetrendje

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 13.
Több helyen már áprilisban élvezhetjük a nyárias tavaszt.

A tavasszal együtt megérkezett a jó idő is, nyarat idéző hőmérséklet köszöntött az országra. Újpesten például tegnap 27 fokot mértek a hőmérők, ami új melegrekord.

Ezért talán nem is olyan meglepő, hogy a strandszezon már aktuális kérdés, jó néhány fürdőhely közzétette az idei nyitás időpontját, írja a Termál Online.

Budapesti strandok

A Gellért Gyógyfürdő strandja már nyitva van, a hullámmedence azonban majd csak április 28-ától élvezhető. Ugyanezen a napon nyitja meg a kapuit a Paskál és a Palatinus strandrészlege is.

A Csillaghegyi Strandfürdő május 26-ától üzemel nyári rend szerint, a Római Strandfürdő pedig egy nappal később, 27-én nyit ki. A Pünkösdfürdői strandra még egy kicsit többet kell várni, de június 2-ától itt is elmerülhetünk a hűs habok között. A Csepeli Strandfürdő szezonális átállás miatt jelenleg zárva tart, április 28-án nyitják meg újra a fürdőt.

Fotó: MTI Fotó/ Koszticsák Szilárd

Vidéki strandok

A Ceglédi Termálfürdő strandja május 19-én lesz először látogatható, az Aquacentrum Csúszdapark pedig június 9-én kezdi az idei szezont.

A Cserkeszőlői Termálfürdő május 1-jétől fogadja a fürdőzőket.

A hajdúszoboszlói Hungarospa április 28-ától vehető birtokba, azonban az aquapark május 25-ig csak hétvégente üzemel, ha jó az idő.

A mezőkövesden található Zsóry Gyógyfürdő strandja április 29-én startol, de az újonnan épült csúszdaparkra sajnos még nyárig várni kell.

Orosházán a Gyopárosfürdő élményterasza május 1-jén nyílik meg, a parkfürdő pedig 25-én.

A szegedi Napfényfürdő Aquapolis április 27-én kezdi meg idei működését.

A Zalakarosi Fürdő szabadtéri gyógymedencéjébe már most is belemerülhetünk, a strand teljes területe pedig április 28-án vehető birtokba, a családi csúszdákkal együtt. A Vizipók-Csodapók gyerekvilág június 16-tól, az adrenalin csúszdapark június 30-tól áll a vendégek rendelkezésére.

Habár a Zalaszentgróti Termálfürdő fedett részekkel is rendelkezik, mégsem üzemel egész évben, idén április 27-én nyílik meg a látogatók előtt.

Címlapkép: MTI Fotó/ Balogh Zoltán

 

 

Keresés az oldalon