Óriási változás jön a jogosítványoknál

A 20 évnél fiatalabbak jól járnak.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-21 12:10

MTI Fotó: Pénzjegynyomda

Július 1-jétől a kormány megtéríti a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak, az erről szóló kormányrendelet ma jelent meg a Magyar Közlönyben – írja a Napi.hu.

A lap hozzáteszi, hogy a tanfolyam, valamint a vizsga díjának visszatérítése 25 ezer forintos értékhatárig jár, és akkor is igényelhető, ha valaki a KRESZ vizsga után nem vesz részt azonnal a gyakorlati oktatáson.

Évente közel 50 ezer 20 évnél fiatalabb kísérel meg KRESZ vizsgát tenni, ebből több mint 30 ezren teljesítik sikerrel azt.

A B kategóriás jogosítványhoz szükséges e-learning KRESZ tanfolyam díja 15-25 ezer forint, míg a  vizsga díja 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket.

Az utólagos visszatérítést elektronikusan is lehet majd igényelni, az ezzel kapcsolatos teendőket a Magyar Államkincsár intézi, további információkat pedig az Új Nemzedék Központtól lehet kérni.

Nyáron többen akarnak vezetni tanulni

A Beol.hu cikke szerint egyébként nyáron többen szeretnének jogosítványt szerezni­, mint más évszakokban. A lap által megkérdezett szakemberek szerint ennek oka a könnyebbnek vélt időjárási és vezetési­ körülmények, másrészt az iskolai szünidő, sok diák ugyanis ilyenkor vág bele a jogsiszerzésbe.

A cikkben kitérnek arra is, hogy a szabály az, hogy akinek megvannak a sikeres elméleti vizsgái, annak két éve van arra, hogy megszerezze a jogosítványt. Ellenkező esetben újra kell kezdeni az egész folyamatot, emellett pedig a költségeket is meg kell fizetni. Az oktatók elmondták, az elméleti képzések 25 ezertől 35 ezer forintig terjednek. Az úgynevezett e-learninges, online képzés ennél olcsóbb, a fentebb már említett 15-25 ezer forintos díjat kell érte fizetni.

Címkék:

jogosítvány KRESZ

Mai nap hírei

Új módszer az unokázós csalásoknál

szabadeuropa.hu3 órája

Kórházba került Tokár Tomi kisfia

napidoktor.hu5 órája

Kocsis Máté bemondta a Kossuth Rádióban, hogy a baloldal képtelen az összefogásra

168ora.hu7 órája

Bevetésre indulnak a törzscsuklós nehéztraktorok

agroinform.hu7 órája

50.000 Ft alatti bomba ajánlatok a hétvégére – Ne maradj le!

gsmring.hu8 órája

Kedvezőbb közlekedési feltételek a Balaton és a főváros között

balaton.hu8 órája

Rövid élet után gyors búcsú Mercedes X-class

gepmax.hu9 órája

Agymosás a sógoroknál

demokrata.hu17 órája