Kiemelt Hírek 2021. október 23.

Orbán: Akik 15 évvel ezelőtt az emberek közé lövettek, ma újra színpadra készülnek

Startlap Kiemelt Hírek 2021. október 23.
Október 23-a alkalmából tartott beszédében a kormányfő szinte végig párhuzamot vont az 1956-os, forradalom, a 2006-os történések és az elmúlt időszak eseményei között.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A CÖF által szervezett szombati Békemenet legfontosabb  állomása az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarka volt, ahol fél négy után a tömeg előtt Tamási Lajos: Piros a vér a pesti utcán című versét Tóth János Gergely szavalta el. Ezután az Ismerős Arcok együttes adta elő a Nélküled című számát. 

A színpadra négy óra előtt pár perccel lépett Orbán Viktor, aki azonnal a 2006-os eseményekre utalva kezdte meg 1956-ra emlékező beszédét. 

Az egyik oldalon a könnygázgránát, gumilövedék, vipera, azonosító nélküli egyenruhák és a vízágyúk voltak, míg a másik oldalon a becsapott és megalázott nemzet állt, akinek 50 év elteltével újra azt kellett hallania, hogy hazudtak neki reggel, éjjel meg este – sorolta Orbán Viktor. 

Kitért arra, hogy az egykori szocialista kormány bevezette a  kórházi napidíjat, eltörölte a 13. havi nyugdíjat, és az ország a kormányzásuk alatt nyakába kapta az IMF-hitelt, ahogyan a lakosság a devizahitel csapdáját. 

Ezek után arról beszélt, szerinte miként épített újjá az országot a Fidesz kormánya: letörték a rezsiárakat, a multikat megfékezték, az adókat csökkentették. A határon túli magyarokra is utalt akkor, amikor a nemzet újraegyesítésről beszélt.

Az Európai Unióra kitérve úgy nyilatkozott, Brüsszel megpróbálja a lehető legjobban akadályozni Lengyelországot és a magyarokat. Szerinte az LMBTQ egy erőszakos propaganda, amelyet mindenképpen meg kell állítani. 

Úgy véli, hogy akik 15 éve a tüntetők közé lövettek, azok vissza akarnak térni a hatalomba. De amit a baloldal most csinál, annak több köze van a szórakoztatóiparhoz, mint a politikához. 

“Öles plakátokon hirdették, hogy legyőznek bennünket, aztán a Karácsonyt se érték meg. Rendezték maguknak egy választást, de még azt se tudták megnyerni, amin csak ők indultak” – mondta.

Hozzátette: “Nyíltan mondják, az ördöggel is összefognak, csak újra hatalomhoz jussanak. Az a céljuk, hogy Mária kezéből Brüsszel lábaihoz tegyék le Magyarországot”.

Ezért olyan küzdelemről, olyan fellépésről beszélt a szimpatizánsainak a miniszterelnök, melyben ha meg akarják védeni az ország jövőjét, a nyugdíjat, a kultúrát akkor mindenkinek ki kell vennie a részét a küzdelemből.

Keresés az oldalon