Operatív törzs: Szlávik János megható történettel emlékezett a koronavírus-járvány hőseire

Startlap - Startlap
Megtartotta szombati sajtótájékoztatóját az operatív törzs.

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője a hazai koronavírus-járvány legfrissebb adataival nyitotta meg az operatív törzs szombati tájékoztatóját.

Lakatos Tibor rendőr ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy újabb kormányrendelet lépett hatályba, melynek értelmében Bulgária állampolgárai üzleti út vagy rokonlátogatás miatt beléphetnek Magyarországra, akkor is ha nem légi úton, hanem Románia felől érkeznek.

Felhívta a figyelmet a koronavírus esetleges második hazai hullámára is, ezért kiemelte, hogy bár az enyhítés időszakát éljük, fokozottan ügyeljünk továbbra is a szabályok betartására. 

Szlávik János a Szent László kórház infektológiai osztályának főorvosa egy olyan megható történetet adott elő, amely egy ápoló teljes, megfeszített napjáról szól, ahogyan a betegekért küzd a koronavírussal szemben. 

Kezdve a hajnali keléstől a viziten át a betegápolást részletezve, egy olyan ember szemszögéből, aki mindent megtesz azokért akiket ápol. Bemutatva azt is, milyen aggodalmakkal telve tér haza 12 órás munkája után egy egészségügyi dolgozó. 

További részletek idekattintva érhető el. 

Ez is érdekelhet

képcím

Amerika újabb magyarokat tett szankciós listára

képcím

Közzétették III. Károly első hivatalos portréját királyként

képcím

Az általános iskolák kivételt képeznek a 18 fokos irodaszabály...