Operatív Törzs: Sokan megszegik a karantén szabályait

58 feljelentés született eddig a karanténszabályok megszegése miatt - derült ki az Operatív Törzs online térbe áthelyezett sajtótájékoztatóján.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-03-20 15:20

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központ vezetője (Fotó: MTI/Kovács Attila)

85 főre emelkedett a koronavírussal fertőzött betegek száma; pénteken bejelentették, hogy újabb két idős magyar beteg hunyt el koronavírus-fertőzés miatt, egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi. Ezzel háromra emelkedett a magyar elhunytak száma – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján. Az elhunytak közül két férfi kockázati csoportot jelentettek – tette hozzá. 

Vannak olyan kockázati csoportok, amelyek megbetegedés esetén nagyon érzékenyen és súlyosan reagálnak erre a megbetegedésre. A 65 év felettiek ezért maradjanak otthonukban, mivel életkoruknál fogva is veszélyeztetettek – figyelmeztetett Müller Cecília, hozzátéve, hogy ez érvényes azokra a fiatalabbakra, akik immunhiányos vagy más krónikus megbetegedésben szenvednek. A fiatalok is elkapják a betegséget, de több mint 80 százalékuknál tünetmentes és néhány nap alatt túl lesznek rajta. Ők azonban hazavihetik – figyelmeztetett. 

Mindenkire szükség van – húzta alá, kiemelve, hogy mindenki maradjon otthon, tartson távolságot a másiktól.

Ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy a fiatalok ne bulizzanak, a külföldről hazatértek menjenek házi karanténba, aki tud, dolgozzon otthonról, az idősek pedig maradjanak otthon.

Bejelentette: már 7 gyógyult – két magyar és hét iráni –  távozott egészségügyi intézményből.

Lakatos Tibor rendőrezredes elmondta: 3506 ember van hatósági karantén alatt, ebből 69 esetben állapítottak meg szabálytalanságot. A szabálysértések közül 58 esetben szabálysértési feljelentést kellett tenni. Az üzletek bezárásával kapcsolatban is történtek szabálysértések – tette hozzá. 

Sokan próbálnak hasznot húzni a kényszerű helyzetből, és próbálják becsapni honfitársaikat. Volt, aki hatósági személynek adta ki magát – hívta fel a figyelmet.

A Magyar Honvédség megkezdte a létfontosságú állami és nem állami cégek támogatását; járőrszolgálattal segítik a rendőrséget, a határvédelmi  feladatokban is részt vesznek – hangzott el a sajtótájékoztatón.

További részletek az Operatív Törzs sajtótájékoztatón elhangzottakról itt olvashatók.

Mai nap hírei

Vele tölti Jennifer Aniston a Hálaadást: fotójára több millió lájk érkezett

joy.hu6 órája

Jakab Péter: Orbán nem látja a kiutat a válságból

demokrata.hu7 órája

Északkeleten jönnek az első hópelyhek!

koponyeg.hu9 órája

Ulickaja: A történelemben először az egész bolygó beteg

konyvesmagazin.hu9 órája

A néppárti képviselő felhívta Deutsch Tamás figyelmét arra, hogy épp a jogállamiság a különbség az EU és a kommunista rendszer között

168ora.hu11 órája

Komoly tudnivalók a véralvadás működéséről

szimpatika.hu13 órája

Téli lakberendezés, mikulásvirággal

szeretemamezogazdasagot.hu13 órája

Ram 1500 Trx – Érkezik az Eu-kivitel

gepmax.hu13 órája