Kiemelt Hírek 2021. április 01.

Operatív törzs: nagyot hibázott egy villányi szállásadó

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 01.
Húsvétkor is jelen lesznek az utcákon, tereken a rendőrök.

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóját Kiss Róbert egy bejelentéssel indította: szerda óta Horvátországba már nem csak negatív PCR-teszt, hanem negatív antigén gyorsteszt felmutatása esetén is be tudunk lépni. A karanténkötelezettség alóli mentesülés abban az esetben is fennál, ha oltási igazolással vagy a koronavírus-betegségből felgyógyultak orvosi igazolással rendelkeznek.

A rendőr alezredes arról is beszámolt, hogy szerdán Villányban a hatóságok bezárattak egy szálláshelyet, ahol két grúz állampolgár tartózkodott vendégként, üzleti célú szállásfoglalási igazolással, de ennek “valódiságáról a szállásadó nem győződött meg”.

Húsvétkor is jelen lesznek az utcákon, tereken a rendőrök, és a közlekedésbiztonsági ellenőrzések mellett a védelmi intézkedések betartását is fokozottan ellenőrzik – tájékoztatott Kiss Róbert.

A szerdai járványügyi adatok ismertetését követően dr. Galgóczi Ágnes a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője elmondta, húsvét idején is zajlik az oltás a kórházi oltópontokon és a háziorvosi praxisokban is.

Ma este érkezik 218 ezer AstraZeneca-vakcina, ezeket a háziorvosok adják be.

Húsvétkor csak szűk családi körben ünnepeljünk, és tartsuk be a higiénés szabályokat – kérte Galgóczi Ágnes.

Keresés az oldalon