Operatív törzs: ezernél is több embert kezelnek már koronavírussal

Startlap - Startlap
Tízezernél többen vannak házi karanténban idehaza.

Váratlan módon az eddigi legrövidebb sajtótájékoztatóját tartotta az operatív törzs, mindössze 16 percesre sikeredett az egész. Ezt a parlament 11 órától kezdődő, ünnepi ülésével indokolták, amit az M1 szintén élőben közvetít. A másik érdekesség az volt, hogy ezúttal nem volt jelen a tiszti főorvos, Müller Cecília. 

Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője elmondta, hogy 1008 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 52 ember van lélegeztetőgépen, 12 beteg halt meg egy nap alatt (bár arról nem beszélt, hogy közöttük volt az eddigi legfiatalabb, 33 éves áldozat is).

Kiss Róbert rendőr ezredes arról beszélt, egy nap alatt 1730 alkalommal intézkedtek a rendőrök, 482 esetben figyelmeztetést adtak ki, 399 esetben pedig feljelentést tettek. 24 óra belül 1145 házi karantént rendeltek el, így most már 10754 házi karantén van összesen az országban. Azt is megemlítette, hogy pénteken hét teherjárat landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 51 tonna védőfelszereléssel, melyek készletezését, elosztását a rendőrség végzi.

Vályi-Nagy István a Dél-Pesti Kórház főigazgatója bejelentette, hogy az intézményben vérplazmával kapcsolatos kísérleteket kezdtek el. Egy másik csoportban súlyos állapotban lévő betegeket kezelnek új módszerekkel, amihez egy tocilizumab nevű gyógyszert használnak már öt hete. 

További részletekért csak ide kell kattintani. 

Ez is érdekelhet

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Amerika újabb magyarokat tett szankciós listára

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt