Operatív törzs: bejelentettek egy új kormánydöntést

Arról is beszámoltak, hogy megérkezett a harmadik adag vakcinaszállítmány Magyarországra.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-01-05 11:58

MTI/Balogh Zoltán

Az operatív törzs keddi tájékoztatóját Kiss Róbert egy friss kormánydöntés ismertetésével kezdte: ennek értelmében ma éjféltől Magyarország ismét fogadja a Nagy-Britanniából és Észak-Írországból érkező repülőgépeket. Hozzátette: azok, akik Nagy-Britanniából érkeznek hazánkba, továbbra is automatikusan házi karanténba kerülnek.

Az elmúlt 24 óra járványügyi adatainak ismertetését követően Müller Cecília arról számolt be, hogy megérkezett a harmadik, 35 ezer adag oltóanyagból álló vakcinaszállítmány Magyarországra, ezeket kiszállították az ország 25 oltópontjára, ahonnan a városi kórházakba is eljuttatják a vakcinákat.

A bentlakásos, szociális intézmények lakóinak, dolgozóinak oltására is készülnek már – jelentette be az országos tiszti főorvos. Ezekben az intézményekben – párhuzamosan az egészségügyi intézményekkel – helyben történik majd az oltás úgynevezett oltó csoportok segítségével.

Müller Cecília arról is megemlékezett, hogy épp ma egy éve jelentették be a kínai hatóságok, hogy megjelent egy új típusú vírusfertőzés. Hozzátette: örvendetes, hogy egy év elteltével már rendelkezésünkre áll a koronavírus elleni vakcina.

Újságírói kérdésre válaszolva az országos tiszti főorvos elmondta, a gyógyszerészek is egészségügyi dolgozók, így ők is oltakozhatnak a jelenleg is zajló első körben.

Mai nap hírei

Nyugdíj kisokos 2021 - Nyugdíjemelés, nyugdíjprémium, 13. havi nyugdíj

ado1szazalek.com2 órája

Mit fedezel fel elsőre a képen? Sok mindent elárul rólad

unilife.hu12 órája

Híres emberek, akik forgatás közben hunytak el

joy.hu15 órája

Szakadhat a hó hétfő hajnalban

koponyeg.hu16 órája

Gripenek búcsúztatták ma Budapest felett a vadászpilótát

168ora.hu18 órája

Felcsaptak a lángok Budapesten

metropol.hu18 órája

Méltatlan helyzetbe kerültek a Joe Bident védő katonák

demokrata.hu19 órája

Csonka András: “Gyáva voltam ahhoz, hogy úgy éljem az életem, ahogy szerettem volna.”

eletforma.hu20 órája