Öltözködési tanácsok esküvőre - amik nélkül ne indulj el!

Startlap - Startlap
Érdemes néhány alapvető szabály tudatában nekivágni a ruhakeresésnek.

Ma az esküvők kevésbé szabályszerűek és szertartásosak, mint korábban. Lazultak az öltözködési szabályok is. Ez remek hír! Több a szabadságunk lényegesen, mint húsz évvel ezelőtt, de pár dologra érdemes mégis odafigyelni, ha szeretnénk megadni a kellő tiszteletet az eseménynek – és a házasulandóknak. Mi aztán tényleg nem akarjuk senkinek megmondani, mit vegyen fel, de ezeket az íratlan öltözködési szabályokat érdemes betartani, ha esküvői vendégek vagyunk.

Ne válasszunk fehér ruhát!

Fotó: Thinkstock

És törtfehéret, vajszínűt, nagyon világoskéket sem. Ezek a menyasszony színei, hagyjuk meg neki. A fehér gyönyörű szín, nagyon elegáns, de tartózkodjunk tőle ezen a napon, viseljük más alkalomra. A menyasszony valószínűleg fehér ruhában lesz, és ez az ő nagy napja. Ha mégis valami fehérhez közeli színt választanánk, jöhet helyette a natur bézs.

Adjuk meg a módját

Hogy szokták mondani? Esküvőn inkább legyünk túl-, mint alulöltözöttek. Jó esetben egyszeri alkalom a pár életében, járuljunk hozzá mi is, hogy kellően ünnepi legyen.

Vállak takarásban

Fotó: Thinkstock

Különösen akkor, ha templomi szertartásra igyekszünk, a vállakat nem illik szabadon hagyni. Ne mutassunk túl sok csupasz bőrfelületet. Takarásra megteszi egy szép kendő vagy boleró is.

Dress code

Ha az esküvői meghívón megjegyezték a javasolt öltözetet, igazodjunk hozzá. Jólesik néha szembe menni az árral, de rebellis hajlamunkat inkább máskor bontakoztassuk ki.

Kiegészítők

Itt is érvényesül a szabály: ne akarjuk túlszárnyalni a menyasszonyt. Egy színben passzoló borítéktáska elegáns kiegészítő lehet. Mostanában a kalapok és angol típusú fejdíszek is feltűntek az esküvőkön: jól megválasztva izgalmassá teszik a megjelenést.

Ez is érdekelhet

képcím

Újabb képek jelentek meg Majkáék esküvőjéről: Tilla és...

képcím

Telex: Megtaláltuk Mészáros és Várkonyi leendő otthonát

képcím

Kiderült, mi történt Müller Cecíliával: ezért kapott...