Nem tudni, honnan került a rákkeltő anyag a magyar ásványvíz forráskútjába

A káros vegyület még 260 méter mélyen is kimutatható. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-10-17 08:51

Fotó: iStock

Lakat került a Magyarországon egyedülálló összetételű gyógyvizet előállító Borsodi Víz ajtajára, mert a hatósági vizsgálatok kimutatták: a kút, ahonnan az ásványvizet nyerik, rákkeltő anyaggal szennyezett. A gond csak az, nem tudni, honnan került a kútba a veszélyes vegyület. Részletek ebben a cikkben.

Borkai-ügy: totális kommunikációs káosz volt a választás előtt a Fidesznél, újabb feljelentés érkezett, és Orbán Viktor végre megszólalt

Balatonalmádiban, a kormánypártok kihelyezett frakcióülése előtt interjút adott Orbán Viktor, amelyben először beszélt Borkai Zsoltról. Ezen kívül a Tarlós Istvánnal kötött megállapodásai, Karácsony Gergely, valamint a szíriai offenzíva is szóba került. 

Közben a sajtó úgy értesült: múlt pénteken, vagyis az önkormányzati választás előtt Borkai Zsolt hirtelen meghirdetett, majd lemondott sajtótájékoztatója Kövér Lászlónak lehetett köszönhető, és a totális kommunikációs zavarnak, amit a győri polgármester ügye a párton belül okozott.

Ezen kívül egy harmadik Borkai-hír is jutott ma reggelre: újabb feljelentés született a polgármester ellen.

Megrázó fotón a hongkongi tüntetések egyik szervezője, akinek kalapáccsal verték szét a fejét

Erőszakos támadás érte Jimmy Shamet, a Civil Human Rights Front nevű demokratapárti csoport egyik vezetőjét, aki az elmúlt hónapokban zajló megmozdulások egyik szervezője Kínában: a fiatal férfi fejét kalapácsokkal és csavarkulcsokkal ütlegelték. Az eset részletei és a brutálisan  megsérült Shamról készült fénykép itt találhatók.

Milyen lehet Karácsony Gergely Tiborcz-adója?

Budapest új főpolgármestere már egy teljes programot hirdetett, amelynek egyik fejezete a luxusingatlanok megadóztatása lehet. De hogy is nézhet ki majd a gyakorlatban a közbeszédben a miniszterelnök vejéről elnevezett új adó?  Innen kiderül.

Donald Trump olyan levelet írt a török elnöknek, mint egy rajzfilmfigura: “Ne legyél kemény fickó! Ne legyél ostoba! Majd később felhívlak”

Fotó: Alex Wong/Getty Images

DonaldTrump már a múlt héten is egy olyan tweetben fenyegette a török elnököt, ami csak egy Disney-filmben lenne elképzelhető egy ország fejétől, most pedig egy levele is kiszivárgott, amelyet Recep Tayyip Erdogan török elnöknek írt, és amire nehéz pontos jelzőket találni, annyira fura.

A Brexit új fejleményeit tekintve a Hülye Járások Minisztériuma még sosem volt ennél aktuálisabb

A britek már több mint három éve döntötték el, hogy kilépnek az EU-ból, ehhez képest ez még mindig nem jött össze. Ezen a héten elvileg végrehajthatják a dolgot, amelynek érdekében egészen szürreális, bonyolult lépések szerveződnek, de a megoldási javaslat még így is tele van hibával. Az alábbi cikkben bemutatják a jelen  helyzetet, valamint ennek előzményeit.

Kövér László rendet tesz az újságírók között az Országgyűlésben

Módosulnak az országgyűlési tudósítás rendjének szabályai az őszi parlamenti ülésszak kezdetétől.

Részeg sofőr száguldozott a 150-es busszal

Egy idős asszony megsérült. Az esetről ebben a cikkben számol be egy utas.

Okos rózsafüzért dobott piacra a Vatikán, megkérik az árát

A pápa Világi Imahálózatának része az a rózsafüzér, ami nem csak rózsafüzér, hanem sokkal több annál: egy többfunkciós okos kütyü, ami még akciósan is elég sokba kerül. Kattintás után fotókat és részletes leírást találsz a különös eszközről.

Megint napsütéses hétvégénk lesz

Fotó: iStock

Mivel a szerdán érkezett gyenge hidegfront már elhagyta Magyarországot, a hét hátralévő részében kellemes őszi időre számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

Hazahívják külföldről a szlovák orvosokat

szimpatika.hu5 órája

Gulyás Gergely úgy értelmezte az SZFE-s tüntetést, hogy az utcára vonuló ezrek a kormány mellett állnak ki

szeretlekmagyarorszag.hu8 órája

Hány vonal van a csuklódon? Tűpontos képet ad egészségedről, jövődről és sikereidről

femcafe.hu9 órája

Megfontolandó lehet egy újabb védekezési intézkedés

demokrata.hu11 órája

A fák fájdalmat is érző, egymással kommunikáló, csodálatos lények! – Valóban eltűnik a tölgy, a bükk Magyarországról?

wmn.hu14 órája

Pénzt ad a régi mobilokért a Telenor

gsmring.hu16 órája

Orbán minden bűnét az orvosokra kenné

ezalenyeg.hu16 órája

Elgondolkodtató filmet keresel? Mutatunk 7-et, ami nagy hatással lesz rád

joy.hu18 órája