Kiemelt Hírek 2018. szeptember 18.

Nem jutottak be a fogyatékkal élők az állatkertbe, mert 'csak' a hatósági igazolványuk volt náluk

Startlap Kiemelt Hírek 2018. szeptember 18.
A kísérő szerint negatív diszkrimináció történt.

11 értelmileg, néhányan közülük mozgásban is korlátozott fiatalt vitt a zalaszentgróti Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye egynapos kirándulásra a veszprémi állatkertbe, azonban végül csak kívülről tudták nézni a kerítést – írta posztjában a kirándulás szervezője.

Az általánosságban mindenhol – és pár évvel korábban a veszprémi állatkertben is – elfogadott hatósági igazolványukat vitték csak magukkal – ezzel tudják igazolni a fogyatékosságukat, és erre szoktak kedvezményt kapni más belépőkből. Itt viszont most csak akkor élt a kedvezmény, ha arról is bemutatnak dokumentumot, hogy valamely fogyatékkal élőket képviselő szervezetnek a tagjai. Próbálták helyben elintézni a csökkentett árú belépést, ez nem sikerült, a teljes árat nem tudták kifizetni, így csalódottan tértek haza – írta a szervező a bejegyzésében, melynek végén hozzátette, hogy ez negatív diszkrimináció.

 

 

 

 

Szégyen… 11fő fogyatékkal élő fiatallal elindultunk a Veszprèmi Állatkertbe kiràndulni. Odaérkezve közölték a…

Közzétette: Cecília Kövér-Parragi – 2018. szeptember 17., hétfő

 

 

 

 

„Arra hivatkoztak az irodán dolgozók, hogy alaposabban el kellett volna olvasnunk az állatkert honlapján azt, hogy kik részesülhetnek kedvezményben, akkor azt is megtudhattuk volna még az ideutazásunk előtt, hogy a kedvezményes belépőhöz nem elegendő a hatósági igazolvány” – nyilatkozta a HVG-nek Kaizerné Köllis Mónika, az intézmény vezetője.

Az állatkert honlapján valóban fel vannak tüntetve a kedvezményes belépés feltételei – az intézmények mindenhol maguk dönthetik el, hogy kinek és mi alapján adják ezeket.

A fogyatékkal élőket ellátó intézmény vezetője nem érti, hogy miért nem tudtak méltányosságot gyakorolni, hiszen ott volt náluk az intézményi pecsét, a vezetői igazolványa és szemmel láthatóan mozgássérültekről volt szó, hiszen többen kerekesszékkel vagy bottal közlekedtek.

A Veszprémi Állatkert is kiadott egy közleményt a Facebookon, eszerint felajánlották nekik az utólagos – de teljes árú – fizetési lehetőséget, mellyel nem éltek. Hozzátették:

„Ahelyett, hogy a gondatlanságukat a helyszínen korrigálták volna, kifizették volna a belépőjegyet vagy elfogadják munkatársunk azon felajánlását, hogy utólagosan átutalással is fizethetnek, munkatársainkkal gorombáskodtak és a gondjaikra bízott fogyatékos embertársaikat büntették meg azzal, hogy nem biztosították számukra az Állatkerti kirándulást. Sajnáljuk, hogy a tények elferdítésével magukat próbálják menteni, ahelyett, hogy belátnák, hogy hibáztak a kirándulás megszervezésében és annak lebonyolításban.”

Posztjuk finoman szólva nem aratott sikert a kommentelők körében.

 

 

 

 

Tisztelt Látogatóink!A mai napon valótlan Facebook hozzászólások jelentek meg, mellyel kapcsolatban az alábbi üzenetet…

Közzétette: Veszprémi Állatkert – 2018. szeptember 17., hétfő

Keresés az oldalon