Nem akárkik szerepelnek a NAV friss szégyenlistáján

Tartogat meglepetéseket a névsor.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-27 12:56

Ismerős nevek is olvashatók a NAV 2018. első negyedéves nagyadós listáján – írja a Napi.hu. Közel száz adózóval szemben állapítottak meg jelentős összegű adóhiányt, az átlagos tartozás 139 millió forint.

Két listán azoknak a neve olvasható, akiknek 180 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozása meghaladja a 10 millió, a nem magánszemélyeknél pedig a 100 millió forintot. A harmadik listán a jelentős összegű adóhiánnyal rendelkezők nevét sorolják fel, ők azok, akikkel szemben a NAV az első negyedévben (január-márciusban) jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg.

A magánszemélyeket és egyéni vállalkozókat felsoroló listán jelenleg 3015 név olvasható,közülük 2264 magánszemély, 717 egyéni vállalkozó, 34 személynek pedig nincs lakcíme. Ők a minimális tízmilliós adóssággal számolva alsó hangon több mint 30 milliárd forinttal tartoznak.

A nem magánszemély adótartozókat felsoroló listán 1680 működő,illetve kényszertörlés, csődeljárás, felszámolás vagy végelszámolás alatt álló vállalkozás neve olvasható, amelyek legalább 168 milliárd forintnyi adóval tartoznak az adóhivatalnak – írja a lap.

Celebek is tartoznak

Ismert nevek is előtűnnek az adóslistán, régóta olvasható a neve – többek közt – az egykori Ámokfutók zenekar frontemberének Kozsónak, azaz Kocsor Zsoltnak, a volt Baby Sisters lányegyüttes egyik tagjának, Hertelendy Klárának, az ismét bűncselekmény gyanújába került volt politikus Zuschlag Jánosnak, a többmilliárdos károkozással vádolt karcagi álbrókernek, Dobrai Sándornénak (Marcsika), a plasztikai sebész Seffer Istvánnak, a fegyházbüntetését töltő egykori nagyvállalkozó Portik Tamásnak, Saskőy Szabolcs egykori labdarúgó játékvezetőnek, a Szeviép résztulajdonos Pistrui Lászlónak, a Rác fürdő felújításában részt vett Valkó Csabának és Prekuta Bálintnak, a számlagyáros ügybe keveredett Hasur Csabának és a kínai Qiao Huan Longnak, aki többedmagával megvásárolta a szolnoki Tisza Szállót és tervezték a magyar Túró Rudi bevezetését Kínában.

A listán több tucat külföldi név is olvasható, zömmel kínaiak, akik magyar lakcímre vannak regisztrálva, vagy külföldi lakóhellyel rendelkező személyek, főként ukrajnai, szerb és romániai címmel rendelkezők.

 

A címlapkép illusztráció (Thinkstock)

Címkék:

adóslista NAV

Mai nap hírei

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu12 órája

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu14 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu15 órája

A Samsung bemutatta legolcsóbb 5G-s mobilját, a Galaxy A32 5G-t

gsmring.hu15 órája

Sylvester Stallone megmutatta csodaszép feleségét és lányait

promotions.hu15 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu17 órája

A kicsi, vékony tenerifei lehet a Barcelona új „Xaviestája”

eurosport.hosszabbitas.hu18 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu19 órája