Müller Cecília: Örömhírt hoztam a mai napon

Az operatív törzs keddi tájékoztatója.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-12-22 13:40

MTI/Vasvári Tamás

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján elsőként Kiss Róbert tájékoztatott a kormány újabb járványügyi  intézkedéseiről, így a kijárási tilalom szentestére vonatkozó felfüggesztéséről, valamint a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek leszállásának tiltásáról Magyarországon.

“Örömhírt hoztam a mai napon, óriási lépést tettünk előre a járvány kezelésében” – vette át a szót a rendőr alezredestől Müller Cecília, majd kifejtette: hétfőn megérkezett az uniós engedély az első koronavírus elleni vakcinára. Hozzátette, a két ünnep között érkezik hazánkba a védőoltás, és ahogy ez megtörténik, azonnal megkezdik a beadását.

Első körben az egészségügyi dolgozókat oltják, a tiszti főorvos arra kérik őket, éljenek a lehetőséggel. Elmondta: várhatóan december 27-én mintegy 5 ezer dolgozó beoltására lesz lehetőség, ők három hét múlva kapják meg a második dózist. Jelezte: az oltás beadása hasonloóan zajlik, mint az influenza elleni oltás sestében. 

Müller Cecília arra hívta fel a figyelmet, hogy az olthatóság megállapítása az oltást végző orvos feladata. Aki a vakcina valamelyik alkotóelemére allergiás, az nem kaphatja meg az oltást.

Az elmúlt 24 óra járványügyi adatainak  ismertését követően a tiszti főorvos közölte, tendenciózus csökkenés tapasztalható az új fertőzöttek számában, a járvány 2. hulláma a plató fázisába érkezett. De továbbra is magas a kórházban ápoltak száma – figyelmeztett.

Az elmúlt napokban összeállítottak egy, a biztonságos kapcsolattartást lehetővé tevő ajánlást a szociális intézmények számára. “A szeretet találékony” és megtalálja azokat az utakat, amelyeken megvalósítható a biztonságos kapcsolattartás – fogalmazott a tiszti főorvos.

Az operatív törzs keddi tájékoztatóját megelőzően a karácsonyi ünnepekre tekintettel rendhagyó időpontban megtartott kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter “kimerítően megválaszolta az újságírói kérdéseket” – zárta a tájékoztatót Kiss Róbert.

Mai nap hírei

Vizsgálat indult a Pfizer vakcinája ellen, de aggodalomra nincs ok

metropol.hu1 órája

Menet közben esett darabjaira az új traktor

agroinform.hu4 órája

Már költözik a honvédség a Központi Raktárba

transpack.hu7 órája

Kelet-európai rabszolgáktól erős a német húsipar

agraragazat.hu7 órája

Menczer: Senki nem tiltja, hogy olyan gyártókkal tárgyaljunk, akikkel Brüsszel nem

168ora.hu9 órája

Donald Trump azért még utoljára odaszúrt egy nagyot a Huawei-nek

gsmring.hu9 órája

Tízmilliók menekülnek a Whatsappról

digitalhungary.hu14 órája

Hatalmas szélturbina omlott össze Svédországban

alternativenergia.hu16 órája