Müller Cecília: nem kizárt, hogy lesz újabb óvintézkedés

Az operatív törzs hétfői tájékoztatója.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-26 12:01

MTI/Balogh Zoltán

Müller Cecília a tájékoztató elején elmondta, jelentősen emelkedik a fertőzöttek száma, drámai a helyzet több európai országban,  Magyarország sem kivétel ez alól, a járvány meredeken emelkedő szakaszában vagyunk. Az elhunytak életkora 50-90 évig terjed, jelentős többségben az idősebb, krónikus megbetegedésben szenvedők közül kerülnek ki. Jelenleg 2602 embert ápolnak a kórházban, 233-an vannak lélegeztetőgépen.  

Az országos tisztifőorvos tanácsolja, hogy mindenki, aki krónikus betegségben szenved, konzultáljon az orvosával, legyenek egyensúlyban a betegségei. Müller Cecília mindenkinek ajánlja, hogy fokozza a vitaminbevitelt, a C- és a D-vitamin pótlása nagyon fontos.   

Emlékeztetett, hogy péntektől a sportrendezvényeken és a szabadtéri eseményeken is kötelező a maszkhasználat.  Az őszi szüneten lévő iskolásokat arra kéri, hogy próbálják meg kerülni azokat a programokat, amik csoportosuláshoz vezetnek.  Jelenleg 51 óvodában van rendkívüli szünet, az iskolákban pedig zajlanak a fertőtlenítések.

Kiss Róbert rendőr alezredes emlékeztetett, hogy a parlament ma tárgyal a karanténbírság emeléséről. A képviselők döntenek arról az előterjesztésről, amely egyebek mellett 50 ezer forintról 150 ezer forintra emelné a karanténszabályok megsértése miatt kiszabható bírság legmagasabb összegét.

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy javasolt szabadtéren is a maszk viselése, mindenütt, ahol a másfél méteres távolság nem tartható be, ilyen például a piac.

Müller Cecília úgy fogalmazott, a jelenlegi szabályok szigorú betartása elegendő, azokat viszont nagyon komolyan kell venni. Nem kizárt ugyanakkor, hogy bármilyen egyéb óvintézkedés bevezetésre kerül, ha az operatív törzs úgy látja, hogy ez szükséges.

További részletek a tájékoztatóról itt.

Mai nap hírei

Különleges mobilok jöhetnek a Samsungtól

gsmring.hu8 órája

Mikor és kinek lehet hasznos a nappali szundítás?

szimpatika.hu10 órája

Ördög Nóra 12 éve szerelmes a férjébe

eletforma.hu11 órája

Egy lány kipróbálta: 3 hónapig nem evett cukrot, tejterméket és glutént – ez lett az eredmény

joy.hu12 órája

A Bahreini Nagydíj rajtrácsa

formula.hu15 órája

Elhunyt 156 koronavírusos beteg hazánkban

demokrata.hu17 órája

Egyáltalán nem klímabarátak a plug-in hibridek egy kutatás szerint

autopro.hu18 órája

Mike Tyson és Roy Jones kemény csata helyett saját magukat győzték le

igenyesferfi.hu18 órája