Müller Cecília: Ez nem kérdés, természetesen beoltatom magamat

Az operatív törzs pénteki tájékoztatója.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2021-01-08 12:08

Getty Images

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elsőként Kiss Róbert arról tájékozatott, hogy az operatív törzs javaslatára a kormány február 1-jéig meghosszabbította a hatályban lévő védekezési rendelkezéseket. A rendőr alezredes ezt követően ismertette az elmúlt 24 óra járványhelyzettel kapcsolatos rendőrségi intézkedéseit.

Az elmúlt 24 óra járványügyi adatainak ismertetését követően Müller Cecília arra hívta fel a figyelmet, hogy az új fertőzöttek száma a környező országokban ismét emelkedést mutat, ezért a védekezési rendelkezések fenntartására járványügyi szempontból továbbra is szükség van.

Az országos tiszti főorvos pozitívumként számolt be arról, hogy az aktív fertőzöttek száma 4 ezerrel csökkent, a gyógyultaké pedig 7 ezerrel nőtt csütörtökön. 

Számítanunk kell új vírusvariánsok megjelenésére – hangzott el a tájékoztatón.

Az egészségügyi dolgozók oltása jelenleg is zajlik, körükben eddig több mint 42 ezren éltek a lehetőséggel – tájékoztatott Müller Cecília. 

Az elmúlt napon négy nagyobb létszámú szociális intézményben megkezdődtek az oltások, hétvégén a 150-nél nagyobb létszámú intézmények következnek sorra.

A tiszti főorvos azt is közölte, hogy január 16-ával kezdődően már a 2. oltást is megkaphatják, akik december 23-án részesültek az első dózisból.

Újságírói kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta, megdöbbentőek számára az oltásellenesek megnyilvánulásai, utalva arra az esetre, hogy egy tanár a halálát kívánta az Országos Mentőszolgálat egyik, magát beoltató munkatársának.

Müller Cecília beoltatja-e magát? – hangzott a következő kérdés. “Ez nem kérdés, természetesen beoltatom magamat” – válaszolta az országos tiszti főorvos.

Jövő kedden érkezik 39 ezer fő részére elegendő Pfizer-vakcina, a Moderna érkezése szintén a jövő héten várható, de ennek sem az időpontja, sem a mennyisége nem ismert jelenleg – zárta a tájékoztatót Müller Cecília.

Mai nap hírei

Hamarosan jön a vírusölő maszk

napidoktor.hu6 órája

Mi van akkor, ha az űrben repülő szivar földönkívüli?

konyvesmagazin.hu6 órája

Keljfeljancsi: Leszóltak az intézkedő rendőrnek, hogy 30 helyett 60 napra zárják be, a Központ tulajdonosa szerint

168ora.hu7 órája

Óriási béremelés lesz az Auchannál

tozsdeforum.hu8 órája

Vitaminszedés csak okosan! 

szimpatika.hu11 órája

7 étel, amit eddig nem tároltál a hűtőben - Pedig kellene

joy.hu12 órája

Nincs béke a Bangó családban, Emilióék nem békülnek

metropol.hu12 órája

Lehetséges egy generáció alatt terraformálni a Marsot?

metabro.hu18 órája