Müller Cecília azt kéri, bízzunk a vakcinában

Az operatív törzs idei utolsó tájékoztatója.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-12-31 11:48

MTI/Vasvári Tamás

Az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján elsőként Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette az elmúlt 24 óra rendőrségi intézkedéseit.

A szerdai nap járványügyi adatainak felsorolását követően Müller Cecília elmondta, bár az egész év a pandémiáról szólt, de az utóbbi időszak bizakodásra ad okot, mivel “az aktív betegek száma szépen csökken, a gyógyultak száma szépen emelkedik”, ugyanakkor amolyan karácsonyi ajándékként megérkezett a koronavírus-vakcina.

Az országos tiszti főorvos azt kéri, bízzunk a vakcinában, és regisztráljunk a védőoltás-igénylő honlapon.

Müller Cecília az év utolsó napján köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, és mindenkinek, aki részt vesz a védekezési munkálatokban. A médiának is köszönetet mondott a folyamatos tájékoztatásért, az állampolgároknak pedig a felelősségteljes, szabályokat betartó magatartásért.

Jelenleg a legnagyobb kihívás a védőoltások beadásának megszervezése, közölte a tiszti főorvos. Hozzátette, szerdán újabb 70 ezer vakcina érkezett az országba, így már 40 ezer egészségügyi dolgozó beoltására nyílt lehetőség. A védőoltásokat 21 vakcinapontra szállították ki, így Budapest mellett már a vidék is bekapcsolódik a munkába, január 4-étől pedig 25 oltópont fog rendelkezésre állni.

Müller Cecília hangsúlyozta, az egészségügyi dolgozók után megkezdik a szociális intézmények dolgozóinak, majd a krónikus betegeknek a beoltását.

Újságírói kérdésre válaszolva Kiss Róbert elmondta, a járványtól fügetlenül a szilveszter este mindig fokozott rendőrségi jelenlétet igényel a közterületeken, ez így lesz idén is.

Az operatív törzs idei utolsó tájékoztatójának végén Müller Cecília “COVID-mentes, COVID-ban szegény”, Kiss Róbert pedig sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánt mindannyiunknak.

Mai nap hírei

Vizsgálat indult a Pfizer vakcinája ellen, de aggodalomra nincs ok

metropol.hu10 órája

Szijjártó elment Hollandiába, és elmondta a Magyar Távirati Irodának, hogy a hollandok tiszteljék jobban a magyarokat

444.hu12 órája

Menet közben esett darabjaira az új traktor

agroinform.hu13 órája

Ezt okozza aha túl kevés a pajzsmirigy hormon

napidoktor.hu15 órája

Már költözik a honvédség a Központi Raktárba

transpack.hu16 órája

Kelet-európai rabszolgáktól erős a német húsipar

agraragazat.hu16 órája

A mentőcsapat megdicsérte az eltévedt tinédzser túlélési módszerét

travelo.hu17 órája

Donald Trump azért még utoljára odaszúrt egy nagyot a Huawei-nek

gsmring.hu18 órája