Müller Cecília: az influenza elleni vakcinát is "átcsoportosítják" a megyék igényei szerint

Az operatív törzs pénteki tájékoztatója.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-16 12:06

MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Müller Cecília továbbra is emelkedő számadatokról számolt be az elmúlt 24 óra járványügyi statisztikájának ismertetése során az operatív törzs pénteki tájékoztatóján. Az elhunyt 33 beteg mindegyike valamilyen krónikus betegségben is szenvedett – jegyezte meg. Volt egy 20 éves elhunyt is, ő egy “nagyon gyorsan zajló, súlyos megbetegedésben szenvedett”. 

Jelenleg az 1600-ból 60 szociális inztézményben van jelen a koronavírus, melyek közül 5 intézmény már az első hullámban is érintett volt. Mindez azt jelenti – fogalmazott az országos tisztifőorvos – hogy a szociális intézményekben bevezetett védekezési szabályok sikeresnek mondhatóak.

Bognár Lajos országos főállatorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy az élelmiszerek vagy azok csomagolóanyaga nem játszik szerepet a vírus terjedésében. Hozzátette: az élelmiszerek megfelelő előkészítése, hőkezelése megöli a vírust.

Arra az újságírói kérdésre, hogy lesz-e elég influenza elleni ingyenes oltóanyag, Müller Cecília kifejtette: minden megyébe kiszállításra kerül az oltóanyag. A háziorvosok kötelező heti jelentései alapján amely megyékben nagyobb lesz rá az igény, oda átcsoportosítanak megfelelő számú vakcinát azokból a megyékből, ahol kisebb igényt jeleznek a számok. Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy aktív koronavírusos beteget nem olthatnak. Ugyanakkor ha véletlenül tünetmentes koronavírusos beteg kapná meg az oltást, abból nem lehet probléma.

 

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elhangzottakról bővebben itt olvashatsz.

Mai nap hírei

Elhunyt Balázs Fecó

demokrata.hu3 órája

Északkeleten jönnek az első hópelyhek!

koponyeg.hu3 órája

2021-től az EU-ban nem verhetik át a gyártók a silány elektronikai termékekkel a vásárlókat!

metabro.hu5 órája

A néppárti képviselő felhívta Deutsch Tamás figyelmét arra, hogy épp a jogállamiság a különbség az EU és a kommunista rendszer között

168ora.hu5 órája

20 kilót fogyott Bajor Imre lánya, csodálatos az átalakulása

femcafe.hu6 órája

Téli lakberendezés, mikulásvirággal

szeretemamezogazdasagot.hu8 órája

Szeretsz egyedül lenni? Akkor a tudomány szerint született zseni vagy!

joy.hu9 órája

Egy hónap alkohol nélkül

szimpatika.hu18 órája