Kiemelt Hírek 2020. november 06.

Müller Cecília: Át kell ütemezni az elektív műtétek végrehajtását

Kovács Barna Kiemelt Hírek 2020. november 06.
Az operatív törzs pénteki tájékoztatója.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az elmúlt 24 óra járványügyi adatainak ismertetését követően Müller Cecília elmondta, az elhunytak átlagéletkora 76,1 év az elhalálozás vonatkozásában.

A fertőzöttek számát tekintve európai összehasonlításban az alsó egyharmadban, az elhunytak vonatkozásában a középmezőnyben van Magyarország – közölte az országos tisztifőorvos.

Az influenzaoltás továbbra is ajánlott mindenkinek, újabb külföldről érkező szállítmány várható a jövő héten, folyamatosan tudnak reagálni az igényekre – hangzott el.

Továbbra is számítanunk kell a fertőzöttek és a kórházban ápoltak számának növekedésére, ezért át kell ütemezni az elektív  – azaz nem életmentő – műtétek végrehajtását, erről várhatóan még ma határozat születik – mondta el Müller Cecília. A lehető legrosszabb forgatókönyvre is készülünk, az ellátórendszert tovább kell bővítenünk – fogalmazott.

Azokat az ellátásokat halasztjuk csak el, amelyek kifejezetten halaszthatóak” – jelentette ki a tisztifőorvos. Amelyek sürgősségi beavatkozások vagy halasztásuk egészségkárosodással járna, azokat időben elvégzik – tette hozzá.

Kifejezetten kedvező az egészségügyi dolgozók fertőzöttségének aránya, 3,3 százalék a járvány kezdete óta – válaszolta újságírói kérdésre Müller Cecília.

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője elmondta, a rendőrség továbbra is kiemelten ellenőrzi a boltokban a járványügyi védekezés szabályainak betartását.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elhangzottakról bővebben itt olvashatsz.

Keresés az oldalon