Menekülnek a turisták a Balatontól

Szerda óta dübörög a zene a Balaton Soundon, fiatalok ezrei buliznak a déli parton. Ennek azonban sokan nem örülnek, mert a pihenésüket rontja el az ordító basszus.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-07-06 11:51

A Balaton túloldalán fekszik Csopak, ahová csak a kellemetlen dübörgés szűrödik át. (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

Immáron tizenegy éve rendezik meg a Balaton Soundot Zamárdiban, ezúttal július 4-8. között, mely időrendben a második nagy rendezvény a nyári fesztiválszezonban a soproni Voltot követően.

A többi nagy eseményhez hasonlóan ezt is a Sziget Fesztivál produkciós irodája szervezi, akik évről-évre mindent megtesznek azért, hogy neves fellépőket csábítsanak hazánkba.

Persze nem csak a bulizókat szeretnék kielégíteni, hanem a környezetükre is megpróbálnak odafigyelni a rendezők, például azzal, hogy igyekeznek csökkenteni a zajszintet. Ez azonban a helyszín adottságai miatt nem mindig lehetséges, és nem csak a közelből érkeznek bejelentések, hanem az északi parton is többen jelezték, hogy elviselhetetlen a Soundról érkező zaj.

A tó vize ugyanis átviszi az elektronikus zene hanghatásait a túloldalra, ahol turisztikailag kimutatható kárt okoz az esemény – olvasható a Femcafe.hu-n.

Csopakról például ilyenkor elmenekülnek a turisták, sőt, az elmúlt évek rossz tapasztalatai miatt erre az időszakra jóval kevesebben foglalnak szállást a településre. Erről Ambrus Tibor, Csopak polgármestere számolt be, akiknek ezáltal jelentős bevétel kiesést eredményez az öt napos “veretés”.

A Sound szervezői egyébként egy telefonos diszpécserközpontot is üzemeltetnek, ahová be tudnak telefonálni azok, akik hangosnak ítélik meg a zenét, illetve maguk a rendezők is mérik a zajszintet, s ehhez mérten nyúlnak bele a koncertek, dj szettek hangosításába.

Amennyiben arra is kíváncsi lennél, hogy milyen a buli, IDE kattintva olvashatsz a Soundról.

 

Mai nap hírei

Fotók: bekamerázták a luxusvillát, ahol Rogán él

ezalenyeg.hu3 órája

Új módszer az unokázós csalásoknál

szabadeuropa.hu6 órája

Kocsis Máté bemondta a Kossuth Rádióban, hogy a baloldal képtelen az összefogásra

168ora.hu10 órája

Bevetésre indulnak a törzscsuklós nehéztraktorok

agroinform.hu10 órája

A jövő vonata robog Ausztriában

koponyeg.hu10 órája

50.000 Ft alatti bomba ajánlatok a hétvégére – Ne maradj le!

gsmring.hu11 órája

Rövid élet után gyors búcsú Mercedes X-class

gepmax.hu13 órája

5+1 dolog, amiről nem is gondolnád, de a szüleidtől örökölted

joy.hu14 órája