Megvan a Nomád Világjátékok első magyar aranyérmese

Startlap - Startlap
Nahóczki Péter az ötödik magyar sportoló, aki érmet kapott Kirgizisztánban.

A Nemzeti Versenysport Szövetség közleménye szerint máris megvan az első magyar aranyérem a Kirgizisztánban rendezett III. Nomád Világjátékokon. Az eseményen öt sportágban, összesen 16 versenyzővel állnak rajthoz a hazai sportolók – közölte korábban az MTI.

Az UNESCO által is elismert és támogatott, a nomád törzsi kultúrákra jellemző, hagyományőrző tartalommal is rendelkező multisport eseményen 80 ország több mint 2000 versenyzője méri össze a tudását 37 sportágban. A magyar sportolók a szkander, szumó, sambo, tradicionális íjászat, és bothúzás számokban indulnak.

Az aranyérmes a Nemzeti Versenysport Szövetség Sportolói Csapatot erősítő Nahóczki Péter íjász, aki a kirgiz számban végzett az élen, ahol az ezüstérmet Koczka László szerezte meg a Kurultáj csapat tagjaként.

A játékok során eddig négy magyar dobogós volt: a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigitta állhatott a 75 kilósok között második lett bal kézzel, valamint Varga Fanni Rebeka, Deli Tamás és Benácsi Szandra bothúzók pedig bronzérmet szereztek.

A hétvégén Orbán Viktor miniszterelnök is Kirgizisztánba utazik, hogy Kazahsztán, Azerbajdzsán, Törökország és Üzbegisztán vezetőinek társaságában  részt vegyen a Nomád Világjátékok programjain.

Ez is érdekelhet

képcím

Milák Kristóf olimpiai bajnok

képcím

A 17 éves Késely Ajnáé az ifjúsági olimpia legújabb magyar...

képcím

Világbajnokságot nyert a magyar cheerleader-válogatott!